TRABZON (AA) - Trabzon Valisi Yücel Yavuz, İçişleri Bakanlığının 81 ilde başlattığı "Açık Kapı" projesini yerinde inceledi.

Valilik bünyesinde oluşturulan ve bir süredir hizmet veren projenin vatandaş memnuniyetini artırmayı amaçladığını dile getiren Vali Yavuz, "İçişleri Bakanlığımızın vatandaş odaklı hizmetlerinden biri olan 'Açık Kapı' projesi Türkiye genelinde seçilen 15 pilot ilde hizmet veriyor. Bu pilot illerden biride Trabzon. Birim valiliğimizin girişinde 1,5 aydır hizmet veriyor. Vatandaşların kamu hizmetlerine erişimini kolaylaştıran 'Açık Kapı' biriminde çalışan arkadaşlarımız, vatandaşla birebir güler yüzlü ve sıcak bir şekilde iletişim kurarak onların sorunlarını dinliyor." dedi.

Vali Yavuz, projenin Trabzon'da yaşayan tüm vatandaşların hizmetinde olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Vatandaşlarımıza eğitimden sağlığa, tarımdan sosyal hizmetlere kadar toplam 17 sektörde ve 322 hizmet alanında etkin ve hızlı bir şekilde hizmet alma imkanı sağlanmıştır. Devlet olarak Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) uygulamalarının yanında İçişleri Bakanlığı'mızın hayata geçirdiği 'Açık Kapı' projesi de vatandaşlarımızın sorunlarının çözümünde etkin rol oynayacaktır. "

Vatandaşlar valilik girişinde oluşturulan Açık Kapı birimine doğrudan başvurabileceği gibi www.acikkapi.gov.tr adresinden de başvuruları yapabiliyor.