Bayram iznine geldiğinde trafik kazasında hayatını kaybeden jandarma er Bilal Türlü’nün ailesinin ‘şehitlik’ beklentisi boşa çıktı.
Düzce’nin Çilimli İlçe Jandarma Komutanlığı’nda 12 aylık asker iken 2012 yılının Ağustos ayında memleketi Adıyaman’ın Besni ilçesi Çakırhöyük beldesine izne gelen jandarma er Bilal Türlü (22), aynı gün trafik kazası geçirerek hayatını kaybetti. Evlatlarını kaybeden acılı aile evlatlarının ‘şehit’ veya ‘görev malulü’ statüsüne alınmasını istedi. 2013 yılı 2 Ağustos tarihinde Resmi Gazetede yayınlanan 6495 sayılı ‘Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair’ kanunun ardından Türlü Ailesi, çıkacak yönetmelikleri bekledi. Çıkacak yönetmelikle oğlunun ‘şehit’ veya ‘görev malulü’ statüsüne alınacağı umudunda olan Türlü Ailesi, 9 Mayısta Resmi Gazetede ‘Terör Mücadele Kanunu Kapsamında Kamu Kurum ve Kuruluşlarda İstihdam Edilecekler Hakkında Yönetmeliğin’ yayınlanmasıyla yıkıldı.
Oğlunun devletin himayesindeyken kaza yaptığını belirten Baba Mehmet Türlü, "Oğlum bayram için geldiği izinde motosikletle kaza yaparak hayatını kaybetti. Benim oğlum askerdi. İzinde hayatını kaybetti. Oğlumun şehit statüsüne sokulmadı. Tüm umutlarımızı çıkacak olan yönetmeliğe bağlamıştık ancak onda da umutlarımız suya düştü. Devlet Soma’da ölenler için şehit statüsü getirmek için çaba sarf ediyor ancak benim oğlum asker iken hayatını kaybediyor ama şehit sayılmıyor. Bu mu adalet?” dedi.
(İHA)