ARTVİN (AA) - Artvin Çoruh Üniversitesi (AÇÜ) danışma kurulu toplantısı yapıldı.

Artvin Valisi Ömer Doğanay başkanlığında AÇÜ rektörlük toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda, Sanat Tasarım Fakültesinin Arhavi'ye taşınması, yeni açılan programların ve öğrenci yurt sorunlarının değerlendirilmesi ve kent-üniversite etkileşimi çerçevesinde ortak yürütülebilecek çalışmalar görüşüldü.

Vali Doğanay, toplantıda yaptığı konuşmada, Artvin Çoruh Üniversitesinin kentin sahip olduğu önemli bir değer olduğuna dikkati çekti.

Kent ve üniversite birlikteliği ile bir sinerji oluşturularak ortak yürütülecek önemli projelere imza atılabileceğini ifade eden Doğanay, eğitimden turizme, çevre ve ormancılıktan sanat ve kültüre kadar geniş yelpazede kentsel kalkınmanın gerçekleştirilebilmesi için yeni fikirlerin bu şekilde yapılacak toplantılarla ortaya çıkabileceğini söyledi.

Rektör Prof. Dr. Fahrettin Tilki ise üniversitelerin ülkenin ekonomik, sosyal yönden büyüme ve gelişmesini doğrudan etkilediğini belirterek, şöyle konuştu:

"Üniversitelerin söz konusu etkileri, ekonomik politikaların analiz edilmesi, insan kaynağının geliştirilmesi, ekonomik kalkınma sürecinde danışmanlık hizmetlerinin yürütülmesi, sahip oldukları bilgi ağının veri potansiyelinin işbirliği ve teknik asistanlık yoluyla sanayiye aktarılması ve yeni bilgiler için sürekli bir araştırma ortamına sahip olunması şeklinde değerlendirilmektedir."

Tilki, Artvin Çoruh Üniversitesi Danışma Kurulunun belirli aralıklarda gerçekleştireceği bu toplantılarla bölge kalkınmasına yönelik yeni bakış açılarının geliştirilmesi ve yeni adımların atılabilmesi için üzerine düşen vazifeyi yapma gayretini içinde olacağını kaydetti.

Toplantıda, AÇÜ ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasındaki Eğitimde İşbirliği Protokolü, Vali Doğanay, Rektör Tilki ve İl Milli Eğitim Müdürü Abdulcelil Kahveci tarafından imzalandı.

Toplantıya, Artvin Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Yazan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Seçkin Kurt, Öğrenci Konsey Başkanı Ogün Erdem, bazı kurum müdürleri ve akademisyenler de katıldı.