ARTVİN (AA) - Artvin Çoruh Üniversitesi (AÇÜ) Seyitler Yerleşkesi'nde yaptırılacak caminin temeli atıldı.

Artvin İl Müftülüğünce, "Camileri Yaptırma ve Yaşatma Derneği" çatısı altında AÇÜ Seyitler Yerleşkesinde yaklaşık 2,5 milyon liraya yaptırılacak caminin bir yılda tamamlanması planlanıyor.

Caminin temel atma töreninde konuşan Artvin Valisi Ömer Doğanay, camilerin insanları bir araya getiren mekanlar olduğunu belirtti.

İl Müftüsü Muhammed Aydın da 2,5 dönüm arazi üzerinde, 540 metrekare alanda inşa edilecek caminin 640 kişi kapasiteli olup, zemin katındaki gençlik merkezi ve kütüphanesiyle hem ilim hem de ibadet merkezi olarak hizmet vereceğini söyledi.

Camilerin, manevi olarak arınıp, psikolojik sıkıntılara derman bulunun mekanlardan olduğunu aktaran Aydın, "Camiler aynı zaman da ilim merkezleridir. Camilerin en güzel süsü cemaattir. Bu cemaatin gençlerden oluşması ayrı bir güzelliktir. İnşallah bu camimizi de gençlerimiz dolduracaktır." ifadelerini kullandı.

Tören alanına telefonla bağlanan Artvin Milletvekili İsrafil Kışla da caminin üniversite ve Artvin'e hayırlı olması temennisinde bulundu.

Konuşmaların ardından dua eşliğinde cami temeline harç dökülmesiyle tören sona erdi.

Törene, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Tilki, İl Milli Eğitim Müdürü Abdülcelil Kahveci, CHP Artvin İl Başkanı Ahmet Biber, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.