Adaleti tesis etmekle görevli çalışanların, bahsi geçen alanın diğer meslek gruplarından farklı olmasından mütevellit daha özverili ve dikkatli olmalarını, menfaatsiz şekilde ve adaletin tesisi sürecini iyi şekilde bilmelerini gerektirmektedir. Bunun sebebiyse verilen her kararın ve gerçekleştirilen her işlemin adalet karşısında eşit olan vatandaşların hayatlarına doğrudan dokunuyor olmasından ötürü gelmektedir.

Adalet alanıyla ilgili Türkiye’deki üniversitelerin Hukuk Fakülteleri ve meslek yüksekokulları altında Adalet bölümlerinde eğitim olanağı bulunmaktadır. İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu bünyesinde bulunan Adalet bölümü, adalet alanıyla ilgili nitelikli bireyler yetiştirmekte ve bu alandaki nitelikli çalışan ihtiyacını karşılamaya katkıda bulunmaktadır.

Adalet Bölümü Dersleri Nelerdir?

İstanbul Gelişim Üniversitesi Adalet Bölümü öğrencileri, temel derslerin yanı sıra Borçlar Hukuku, İdare Hukuku ve Yargılanması, Medeni Usul Hukuku, Ticaret Hukuku, Ceza Hukuku gibi alan dersleri ve alana yönelik bir çok seçmeli ders alabilme imkanına sahiptirler. Öğrenciler aldıkları seçmeli derslerle, daha özel bir alana yönelebilme imkanına sahip olmakta ve bu alanda uzmanlaşabilmektedirler.

Adalet Bölümü Öğrencileri Yatay Geçiş ve Dikey Geçiş İmkanları

Adalet bölümü öğrencileri, kendi puan türündeki puanlarıyla çeşitli önlisans programlarına geçiş yapabilmektedirler. 

Bunun yanı sıra Adalet bölümü öğrencileri Dikey Geçiş Sınavına girerek yeterli puanı almaları durumunda, çeşitli üniversitelerdeki Hukuk Fakültelerine de geçiş yaparak lisans eğitimlerini gerçekleştirebilirler. Ayrıca yine DGS’den yararlanarak çeşitli üniversitelerin Açıköğretim fakültelerindeki Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri,  İktisat, Kamu Yönetimi, Maliye, Uluslararası İlişkiler, İşletme, Konaklama İşletmeciliği gibi bölümlerine de kayıtlarını gerçekleştirebilirler.

Adalet Bölümü Mezunları Ne İş Yapar?

Adalet bölümü mezunları, adliyelerde başta savcı ve hakim yardımcılığı olmak üzere yazı işleri yardımcılığı ve müdürlüğü yapabilmektedirler. Ayrıca çeşitli özel şirketler ve bankalarda adliye takibi, icra takibi tarzında hukuki işleri yürütebilir, belirlenmiş olan sınavlarda başarılı olmaları durumunda da icra dairelerinde müdür yardımcılığı ve müdürlük yapabilmektedirler.