Sanatçı Murat Göğebakan’ın cenazesine katılan Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, “Çile çekti, bedel ödedi ama insan gibi, adama gibi yaşadı. Sonuç itibarıyla peşinde koştuğu değerlerle son nefesini vermiş oldu” dedi.
Göğebakan’ın toprağa verilmesinden sonra açıklamalarda bulunan Bakan Çelik, Murat Göğebakan’a yol boyunca birçok kişinin yoğun ilgi gösterdiğini belirtti. Göğebakan’ın derviş meşrep bir kişiliğe sahip olduğunu kaydeden Çelik, “Bugün çok değerli bir kardeşimizi son yolculuğuna uğurladık. Allah rahmet eğlesin, mekanı cennet olsun. Bu dünyanın gelip geçici olduğunun farkındaydı. Her zaman inançlı bir insan olarak daha yüksek değerlerin peşinde koştu. Hakikaten kişisel hayatında çok çile çekti, çok mücadele etti, çok bedel ödedi ama her zaman temiz bir yüreği oldu, bu temiz yüreğini korumayı bildi. Zaten o sebeple de onu tanıyan, tanımayan herkes bugün cenazesine yoğun bir teveccüh gösterdi. Bugün herkes buluştu burada ve onu bu sevgi yumağı içerisinde son yolculuğuna uğurladı” ifadelerini kullandı.

“ÇUKUROVA’NIN VERİMLİ TOPRAKLARININ ÇOCUĞUYDU”
Bakan Çelik, Murat Göğebakan’ın hayatı çilelerle geçtiğini belirterek, “Çukurova’nın verimli topraklarının çocuğuydu. Buradan çıktı, Türkiye’nin başka yerlerinde, dünyanın başka yerlerinde hayatını tamamladı ve sonunda doğup büyüdüğü topraklara geri döndü. Bu yüzden Çukurovalılar onu kendi bağırlarına bastılar, onu rahmetle son yolculuğuna uğurladılar. İyi bir hayat yaşadı. Çile çekti, bedel ödedi ama insan gibi yaşadı, adam gibi yaşadı. Düşündüklerinden, inançlarından vazgeçmedi. Sonuç itibarıyla peşinde koştuğu değerlerle son nefesini vermiş oldu. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun” diye konuştu.
(İHA)