BARTIN (AA) - AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Adapazarı ile Bartın arasındaki yapılması planlanan demiryolu projesinin Batı Karadeniz ekonomisini canlandıracağını bildirdi.

Tunç, yaptığı yazılı açıklamada, Karasu-Akçakoca-Ereğli Limanı-Çaycuma-Bartın Limanı Demiryolu Bağlantısı Revize Etüt Proje ve Mühendislik ve Danışmanlık Hizmetleri işinin 4 Temmuz'da Ulaştırma Bakanlığınca ihale edildiğini anımsattı.

İhale değerlendirme sürecinin tamamlanmasının ardından proje revize çalışmalarının başlayacağını ifade eden Tunç, şunları kaydetti:

"Adapazarı ile Bartın arasındaki yapılması planlanan demiryolu projesi, hem yük, hem de yolcu taşıma amacı ile gidiş-geliş olmak üzere projelendirildi. Adapazarı-Karasu arasındaki inşaat çalışmaları devam ederken 4 Temmuz'da proje revize ihalesi yapıldı. Adapazarı'ndan Karasu İstasyonu'na kadar 63 kilometre uzunluğunda inşa edilecek demiryolunun Karasu-Kocaali-Akçakoca-Alaplı-Ereğli-Bartın arası da 281 kilometre uzunluğunda olacak. Türkiye'nin en büyük limanlarından biri olacak Filyos Limanı ve endüstri bölgesinin tamamlanmasıyla birlikte Batı Karadeniz Bölümü, küresel yatırımcılar için bir cazibe merkezi olacak ve proje Batı Karadeniz ve Bartın ekonomisini canlandıracak."