FETÖ’nün sözde hava kuvvetleri imamı olan ve Akıncı Üssü’nde yakalandıktan sonra serbest bırakılan Adil Öksüz için çember daralıyor. Kurulan özel ekip, dün gece Sakarya’nın Akyazı ilçesinde bir çok adrese baskın yaptı.
15 Temmuz akşamı FETÖ mensupları tarafından gerçekleştirilmek istenen ve başarısız olan darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma çok yönlü olarak devam ediyor. FETÖ’nün sözde hava kuvvetleri imamı olan ve darbe girişiminin yönettiği ileri sürülen Adil Öksüz, 16 Temmuz sabahı Akıncı Üssü’nde polis tarafından gözaltına alındı.
Sevk edildiği adliyede savcılık tarafından tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edilen ancak kısa sürede ‘Akıncı Üssü’nün oraya arsa bakmaya gitmiştim’ ifadesini vererek serbest bırakılan Adil Öksüz önce İstanbul’a gitti. Havalimanından kendisini karşılayan kişi ile buluşan Adil Öksüz, ‘SIR’ plakalı otomobile ile Sakarya’nın Akyazı ilçesine gelerek adeta ‘SIR’ oldu.

ÖZEL EKİP ACELLA YAYLASI’NA BASKIN YAPTI
Otomobilini kayınbabasının evine bırakan ve ortadan kaybolan Adil Öksüz için Ankara Emniyet Müdürlüğü bünyesinde özel ekip kuruldu. Farklı birimlerden oluşturulan özel ekip, dün Sakarya’ya gelerek çalışmalarına başladı. Kurulan özel ekibin ilk olarak Acella Yaylası’na geldiği ve burada incelemelerde bulunduğu öğrenildi. Kurulan özel ekibin Akyazı ilçesinde bir çok mekanda inceleme yaptığı da ileri sürüldü. FETÖ’nün sözde imamı Adil Öksüz için çemberin giderek daraldığı ve özel ekibin önemli bilgiler elde ettiği ifade edildi.

İRTİBATTA OLDUĞU KİŞİLER MERCEK ALTINDA
FETÖ lideri Fetullah Gülen’in yanı başında fotoğrafları ortaya çıkan Adil Öksüz’ün telefon sinyalinin en son Akyazı ilçesinde bulunan Acella Yaylası’ndan geldiği ortaya çıkmıştı. Bunun üzerine Sakarla İl Jandarma Komutanlığı ekipleri de yaylayı yakından takip etmeye başladı. Ancak yapılan tüm aramalara rağmen FETÖ’nün sözde hava kuvvetleri imamı Adil Öksüz’ün izine rastlanmadı. Öte yandan ekipler Adil Öksüz’ün darbe girişimi öncesi ve sonrasında kimlerle irtibat kurduğunu tespit etti. Bu kişiler de emniyet güçlerinin yakın takibine alındı.
(İHA)