Su ile iç içe olmak, doğayı yukarıdan izleyebilmek veya doğanın sunmuş olduğu güzelliklerle yarış halinde olarak tüm engelleri aşmak ve sonunda da kazanmak en büyük tutkularından birisidir. bunlara örnek olabilecek sporlardan birisi de rafting olarak karşımıza çıkmaktadır. Harika bir doğa sporu olan ve adrenali sonuna kadar yaşayabileceğiniz bu spor akarsu ve nehirler üzerinde yapılmaktadır. Yaklaşık 6 ile 8 kişilik bir grubun bir bot içinde akarsuyun üzerinde doğanın sunduğu tüm engelleri kürekler sayesinde botu devirmeden turu tamamlayabilmek hedeflenmiştir. Bu sporu yapabilmek için yüzme bilmek gerekmez. Botu devirmeden küreklere hâkim olun ve ilerlemeniz her şeyden önemlidir.

Rafting semineri

Debisi orta düzeyde olan ve rafting sporu için oldukça ideal bir alan olan Düzce Melen Çayı doğa ile iç içe bir durumdadır. Tüm doğa severler ve rafting tutkunları doyasıya adrenalin yaşamak ve keyifli zamanlar geçirmek için sık sık Düzce rafting için bölgeye akın etmektedirler. Rafting sporu akarsuyun debisine göre seviyelere ayrılmaktadır. 1.seviyeden 6.seviyeye kadar çıkan bu seviyelerde mele çayı 3.seviyededir. Raftinge yeni başlayacak kişiler için oldukça ideal bir bölge olan bu yerde raftinge başlamadan önce yaklaşık 1 saat boyunca spor hakkında seminer düzenlenmektedir. Bu semineri can kulağı ile dinlemek ve anlatılanları spor esnasında uygulayabilmek yeni başlayan kişiler açısından oldukça önem arz etmektedir. En önemlisi de küreklerine hâkim olmalarıdır. Rafting tutkunları doğanın sunmuş olduğu Melen rafting alternatifini yılın her sürecinde değerlendirmekte ve streslerini atmak için doğru bir seçim olmaktadır.

Tesis hakkında

Melen çayı üzerine kurulan tesislerde tatil boyunca aradığınız her türlü imkânı bulabileceğiniz gibi sevdiklerinizle de keyifli anlara şahit olabileceksiniz. Doğanın sunmuş olduğu güzellikler ve yeşillikler içerisinde kısa bir süreç geçirmeniz yılın stresini atmanız açısından büyük yarar sağlayabilir. Her türlü hizmetin yer aldığı ve müşterilerine maddi anlamda da ekonomik fiyatlar sunan http://www.melencirafting.com adresinden bölgeye dair her türlü bilgiye ulaşabilir ve tatil sürecinde gerekli olan her şey hakkında bilgi edinebilirsiniz.