ARTVİN (AA) - Artvin Faal Gazeteciler Derneği (AFGAD) Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Başar ve beraberindeki heyet, Artvin Valisi Muhterem İnce'yi makamında ziyaret etti.

İnce, yaptığı konuşmada, ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, "Basında sansürün kaldırılışının 108. yıl dönümü olan 24 Temmuz tarihinin Türk basınında önemli bir yeri bulunmaktadır. Basın özgürlüğünden söz edilebilmesi, demokrasimizin sağlıklı işleyebilmesi ve düşünce özgürlüğünün toplumun tüm kesimlerince yaşanabilmesi ancak basının önündeki engellerin kaldırılmasıyla mümkündür. İlimizde basın yayın hizmeti veren kuruluşlar, ülkemizin ve toplumumuzun çıkarlarını ön planda tutarak büyük bir sorumluluk anlayışı içinde takdirle karşılanan bir duyarlılık göstermektedirler." diye konuştu.

Türk basının 15 Temmuz 2016 gecesi darbe girişimi karşısında tek yürek olduğunu vurgulayan İnce, "Yaygın ve yerel basınımız tek yürek olup, canları pahasına yayın yapmış, demokrasi mücadelesi yolunda milletimizi yönlendirmiş, dik duruşlarıyla katkı sağlamışlardır. Bu vesileyle, bıkmadan, usanmadan, zor koşullarda, büyük bir özveriyle görevlerini yerine getiren basın mensuplarının 24 Temmuz Basın Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyor, sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum." dedi.

Başar da darbe girişimini şiddetle kınadığını ve lanetlediğini belirterek, "Biz Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğüne, demokrasisi ve cumhuriyete, devlete, millete, bayrağa ve Atatürk ilke ve inkılaplarına sonuna kadar bağlıyız. Bu çizgide yayınlarımızı yapmaya devam ediyoruz ve edeceğiz. Birlik ve beraberlik konusunda yerel basın olarak üzerimize düşen her türlü görev ve sorumluluğu yerine getireceğiz." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Vali İnce ve gazeteciler, kentteki bazı sorunlar ve çözüm önerileri hakkında bilgi alışverişinde bulundu.