KASTAMONU (AA) - Afganistan Büşra İnkişaf Sosyal Hizmetler Derneği Başkanı Hatice Kurşun Gaznevi, Kastamonu Üniversitesini (KÜ) ziyaret etti.

KÜ Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın'ı makamında ziyaret eden Gaznevi, dernek olarak maddi imkanı olmayan başarılı öğrencilere eğitim imkanı sağladıklarını ifade etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Aydın da, "Üniversite olarak tabi ki biz Afganistan'dan gelen gençlerimize elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz, yapacağız da. Teknik olarak da Afganistan'a elimizden gelen bir şey varsa, bunları da esirgemeyeceğiz. Şu anda bilhassa spor tesisi kurmalarıyla alakalı bazı teknik ayrıntıları da zaten yapmaya çalışıyoruz. Bunların dışında eğitimde ve diğer hususlarda bundan sonrada inşallah beraber planlayacağımız hizmetleri beraberce yürüteceğiz. Kastamonu Üniversitesi onların da üniversitesidir. Kastamonu onların da evidir. Bundan sonra inşallah beraber çalışmaları yürütürüz." dedi.

Kastamonu Üniversitesinde bulunmaktan dolayı çok memnun olduğunu ifade eden konuk dernek başkanı Gaznevi, "Türk Cumhuriyetine çok minnettarım. Bu Afganistan çocukları için büyük bir sermayedir. Onlara kapılarınızı açtınız. Ben burada çok şeyler öğrendim. Burada saygıyı, sevgiyi gördüm. Allah size uzun ömür versin, bu üniversitenin hizmetlerinden bütün dünya, bütün Müslümanlar faydalansın." dedi.

Ziyaret sırasında, Kastamonu Üniversitesi ile Afganistan Büşra İnkişaf Sosyal Hizmetler Derneği arasında "Akademik İşbirliği Protokolü" imzalandı.