KASTAMONU (AA) - Afganistan'dan Türkiye'ye eğitim için gelen üniversite öğrencileri, Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'na katılan askerlerin başarısı için dua ediyor.

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, evlerinde ziyaret ettiği Afgan öğrencilerle dua edip, ikram edilen Türkistan pilavından yedi.

Aydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, öğrencileri duyarlı davranışlarından dolayı kutladı.

Öğrencileri yalnız bırakmak istemediklerini dile getiren Aydın, "Üniversitemizde eğitim gören Afgan gençlerimiz ordumuzun Afrin'de muzafferiyeti için hatim yapıp ve dua ettiler. Bizi de hatim duası için davet ettiler. Allah hatimlerini mübarek, dualarımızı da kabul ve makbul eylesin. Ordumuzu muzaffer kılsın." dedi.

Afgan öğrencilerden Abdullah Hamidi ise Siyaset Bilimi Bölümü 2. sınıfta okuduğunu söyledi.

Türkiye'yi çok sevdiğini belirten Hamidi, "Türkiye'nin yanında olduğumuzu ve her zaman yanında olacağımızı söylüyoruz. Afgan öğrenciler olarak her hafta toplanıp Zeytin Dalı Harekatı'nda mücadele eden Mehmetçik için dua ediyoruz." diye konuştu.

Türk askerinin mazlum milletler için mücadele verdiğine işaret eden Hamidi, "Mehmetçik sadece Türkiye için değil, bütün ümmet-i Müslüman için mücadele etmektedir. Sayın Cumhurbaşkanımıza da teşekkür ediyoruz. Mehmetçikimize, Cumhurbaşkanımıza dua ediyoruz. İnşallah zaferlerle dönerler de ümmet-i Müslüman'ı hep yukarıda tutarlar. İslam için, mazlum için dua edeceğiz ki mazlumlar yaşasın, bayrağımız inmesin." ifadelerini kullandı.

Afgan öğrenci Feyzullah Nefes de tüm düşmanların ortak amacının Türkiye'yi ortadan kaldırmak olduğunu vurgulayarak, "Türkiye'nin çok önemli görevleri var. Türkiye giderse İslam gider. Türkiye İslam coğrafyasını koruyor. İslam coğrafyasına el uzatmalarını engellemeye çalışıyor. Bunun için düşmanın hedefi Türkiye'yi ortadan kaldırmak. Mehmetçikimize, Cumhurbaşkanımıza Allah güç versin. Afganistan'daki bizim ailelerimizin duaları da onlarla." diye konuştu.