KASTAMONU (AA) - Afganistan Beden Eğitimi ve Spor Başkanı Hümayun Khayrı, "Türk halkı darbe girişimi günü demokrasi mücadelesi ile tüm ülkelere örnek oldu." dedi.

Kastamonu Üniversitesinde imzalanacak protokol için şehre gelen Khayrı, Kastamonu İl Emniyet Müdürü Mustafa Yoldan'ı makamında ziyaret etti

Khayrı, buradaki konuşmasında, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi anımsatarak, Türkiye'nin çok zor günlerden geçtiğini söyledi.

Darbe girişimi ve sonrasında Türk halkının gösterdiği demokrasi mücadelesini takdirle karşıladıklarını vurgulayan Khayrı, "Türkiye bizim dost ülkemiz. Çok sıkıntılı günleri aştı. Biz Afgan halkı olarak Türkiye'nin bu sıkıntıları atlattığı için çok mutlu olduk. Türk halkı darbe girişimi günü demokrasi mücadelesi ile tüm ülkelere örnek oldu." ifadesini kullandı.

Yoldan ise Khayrı'ya ziyareti için teşekkür ederek, "Türk halkının bir özelliğidir bu. Türk halkı kimsenin egemenliği altına asla giremez. Canından olur ama başkasının egemenliğine teslim olmaz. O gün Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde Türk halkı özgürlük mücadelesi verdi." diye konuştu.