TRABZON (AA) - Afganistan'dan yaklaşık 4 ay önce Türkiye gelen ve Trabzon'a yerleşen Omar kardeşler, ilk defa sahilde balık tutmanın mutluluğunu yaşıyor.

Trabzon'a geldikten sonra sahilde balık tutan vatandaşlara özenen ve edindiği olta ile balık tutmaya başlayan Nisar Safa, kısa sürede hobiye dönüştürdüğü balık tutma tutkusunu, yeğenlerine aşılıyor.

Pazar gününü fırsat bilen Safa, yeğenleri 12 yaşındaki Ahmet Navit Omar ve 9 yaşındaki Ahmet Tavhit Omar ile Moloz Sahili'nde balık tutmanın keyfini çıkarıyor.

İlk kez balık tutmanın heyecanını yaşayan iki kardeş, 2 saatte 3 kilo kefal tuttu. Oltaya gelen her balıkta alkış tutan iki kardeş, çevresindeki vatandaşların da ilgisini çekti.

Ahmet Tavhit Omar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayatlarında ilk kez balık tuttuklarını söyledi.

Denizi çok sevdiklerini vurgulayan Omar, "Okullar haftasonu tatil olunca dayımda bizi balık tutmaya getirdi. Çok mutluyuz." dedi.

Nisar Safa da Trabzon'a geldikten sonra sahilde balık tutanlara özendiğini belirterek, "Balık tutmak kabiliyetten çok şans işi olduğunu anladım. Bugün yiğenlerimin şansına geldik. Kısa zamanda birçok kefal balığı yakaladık. Akşam yemeğimiz çıktı." diye konuştu.