Afganistan’dan Türkiye’ye tedavi olmak için gelen Afganlı eşin feryadı yürekleri dağladı. Kendi hastalığını unutup eşinin iyi olması için çabalayan Afganlı eş Masumeh Soltani, “Eşimi kurtarın” diye feryat etti.
8 sene önce İran’da bir inşaatta fayans ustası olarak çalışırken iş kazası geçirerek kafasının sağ tarafı kesilen 45 yaşındaki Nawroz Ali Soltani, İran’da 4 kez kafasından ameliyat olup, kafasına platin katıldı. Son ameliyattan sonra İranlı doktorlar tarafından sağ gözünü alarak oraya takma göz takılan Soltani, İran’da hastane masraflarının fazla olması ve maddi durumlarının iyi olmaması nedeniyle 4 ay önce ailesiyle birlikte Türkiye’ye gelip Samsun’da Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi olmaya başladılar.
OMÜ’de yaklaşık 2 aydır tedavi gören Nawroz Ali Soltani, kafasındaki platini çıkartmak için tam ameliyat olacağı esnada doktorlar Soltani’nin kafasında başka bir hastalıktan şüphelendikleri için ameliyat etmekten vazgeçip, tahlil yaparak sonuçlarını beklemeye başladılar. Nawroz Ali Soltani’nin eşi 32 yaşındaki Masumeh Soltani de kendi hastalığını unutarak eşinin iyi olması için hayırseverlerden yardım bekliyor.

"EŞİMİ KURTARIN"
Eşi, 15 yaşındaki oğlu Umran Ali Soltani ve 6 yaşındaki kızları Hadiseh Soltani ile birlikte Türkiye’ye eşinin tedavisi için geldiklerini belirten Nawroz Ali Soltani’nin eşi 32 yaşındaki Masumeh Soltani, “Ben de şeker hastalığı vardı ama maddi durumumuz iyi olmadığı için İran’da hiç hastaneye gidemedim. Eşimin tedavisi için Türkiye’ye geldik. Çünkü onda daha tehlikeli bir hastalık var. Bende şeker hastalığı var. Ondan sonra Türkiye’de doktora gittiğimde bende başka bir hastalık daha çıktı. Bana burada tahlil yaptılar ve beynimde büyük bir kist olduğu anlaşıldı. Ben kendimi düşünmüyorum. Sadece eşimi düşünüyorum. Lütfen eşim kurtulsun” dedi.

"AMELİYAT OLURSAM ÇOCUKLARIMA KİM BAKACAK?"
Ameliyat olabilmek için yardım bekleyen 45 yaşındaki Nawroz Ali Soltani, “8 sene önce İran’da inşaatta fayansçı olarak çalışırken iş kazası geçirdim. Beni hastaneye götürdüler süre içerisinde 4 kere ameliyat oldum. Başıma platin taktılar ve doktor 2 sene sonra o platini geri almak için bir daha ameliyat olmam gerektiğini söyledi. Ama ben de maddi durumum olmadığı için ameliyat olamadım. Şu anda kafamdaki platinin alınması için 6 sene geçti ve bana başka bir hastalık daha bulaştı. Tedavi için Türkiye’ye geldim. Samsun’a gelirken bir şehre gittim. Oradaki doktor beni tedavi etti ve bana yol parası verdi. Kendisine çok teşekkür ederim. Birleşmiş Milletler’den yardım istedim. Kendileri benden rapor istediler. Raporları getirdim ama bana herhangi bir cevap vermediler. Ben ameliyat olduğumda çocuklarıma kim bakacak? Benim en büyük rahatsızlığımda budur” diye konuştu.
(İHA)