TRABZON (AA) - Trabzon İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneği, Afrika'da yaşayan katarak hastalarına ışık olmaya çalışıyor.

İHH Kadın Kolları tarafından "Gezelim Görelim, Görmeyenlere Işık Olalım" sloganı ile düzenlenen organizasyonla Artvin'in Borçka ilçesindeki Karagöl'e gezi düzenlendi.

İHH Kadın Kolları Başkanı Gülderen Mumcu, İHH olarak çeşitli projelerle Afrika'da bulunan insanlara yardım elini uzatmaya çalıştıklarını söyledi.

Düzenlenen gezi kapsamında elde edilen gelirle, "Afrika'da 100 bin katarakt" projesine destek olmak istediklerini dile getiren Mumcu, "Sudan, Gana, Togo, Benin, Nijerya, Mali, Çad, Uganda, Tanzanya, Siere Leone, Nijer, Etyopya, Mozambik ve Somali'de ameliyat olmayı bekleyen insanlara umut ışığı olmayı hedefliyor." dedi.

Mumcu, Karagöl'ün doğa güzelliğinden oldukça etkilendiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Geziyi düzenlemekteki amacımız Afrika'da katarakt ameliyatı olmak için bekleyen insanlara yardımcı olmak. Ameliyat masraflarını üstlenmek için çeşitli programlar düzenleyerek, görmeyen gözleri aydınlatmayı istiyoruz. Bugün de Karagöl'e gelerek, hem projemize destek verdik hem de stres attık."