KARABÜK (AA) - Türk Silahlı Kuvvetleri'nce (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde terör örgütleri YPG/PKK-DEAŞ'a yönelik yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Ömer Bilal Akpınar, doğum gününde anıldı.

Safranbolu Belediyesinden yapılan açıklamada, şehidin annesi Ülkü Akpınar'ın isteği üzerine yapılan programda, Gülbahçesi Kreşi'nin öğrencileri tarafından mehter gösterisi yapıldığı belirtildi.

Cibutili hafız ve uluslararası ilişkiler öğrencisi Musa Yusuf tarafından Kur'an-ı Kerim, Zuhal Kaya tarafından "Bayrak" şiiri okunduğu ifade edilen açıklamada, programa, şehidin annesi Ülkü Akpınar, eşi Hafize Nur Akıpnar, Karabük Vali Yardımcısı Barbaros Baran, Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Fatih Ürkmezer, Eflani Kaymakamı Sinan Aşcı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Galip Sökmen ve davetlilerin katıldığı aktarıldı.

Programda konuşan Ürkmezer, şunları kaydetti:

"Ne mutlu ki, Safranbolu ve Karabük halkı Ömer Bilal'i sahiplendi. Ben burada hem kaymakam hem belediye başkanı hem de Safranboluluların bir temsilcisi olarak, vatandaşlarımızın şehidimizi ve ailesini bu kadar sahiplenmesinden gerçekten gurur duyuyorum. Ne yaparsak yapalım, Ömer Bilal'in bu vatan, bu bayrak için gösterdiği kahramanlığa, cesarete erişemeyiz."

Program, üzerinde Türk bayrağı figürlü pastanın kesilmesiyle sona erdi.