Bu nedenle de küçük birikimlerini geleceği için kullanmak isteyen pek çok kişiye ortam doğmuş oluyor. Döviz günümüzde pek tercih edilemeyen bir birikim aracı olarak karşımıza çıkmaktadır. Özellikle piyasadaki dalgalanmalar nedeniyle dövize yatırı yapma konusunda pek çok kişinin ilgisi azalıyor. Bu noktada hiçbir zaman ilginin bitmediği yatırım aracı ise altın olmaktadır. Yastık altı olarak tanımlanan birikimler de yine altın aracılığı ile yapılıyor. Bunun yanı sıra artık bankalarda da bu değerli madeni biriktirmek mümkün olmaktadır. Ancak altının son yılda yaşadığı düşüş nedeniyle pek çok kişi bu yatırım aracına tedirgin yaklaştı. Bazı yatırımcılar ise yükseliş umuduyla altını tercih etme noktasına gitti. Bu noktada altın piyasası sürekli bir hareketlilik içerisinde oldu. Ancak bu hareketlilik keskin inişler ve çıkışlar olmadan gözlemlendi. Fiyatlar da bu durumdan fazlasıyla etkilendi. Şimdilerde ise altında rastlanan düşüşlerin son bulacağı ve yavaş bir ivmeyle yükselişin başlayacağı izlenimi doğuyor. Bu yükselişe göre ons fiyatının da uluslararası piyasada 1.300 dolar olacağı da öngörülüyor. Yılsonu için beklenen bu fiyatın ne olacağı ise tarih geldiğinde görülecek.

                Altın fiyatları da bu noktada kısaca bahsedilmesi gereken bilgilerden oluyor. Fiyatların iç piyasanın etkisiyle netleştiğini de söylemek gerekiyor. Bu çerçevede serbest piyasada en çok kullanılan birimlerin fiyatları da hafta sonu itibariyle belli olmuş oldu. Çeyrek altın fiyatlarında iç piyasanın da etkisiyle devamlı olarak bir dalgalanma görülüyor. Ancak haftanın son günü ulaşılan fiyat ile birlikte altın fiyatlarında yükseliş yaşanacağı izlenimi burada da ortaya çıkmaktadır. Çeyrek altının alış fiyatı 143,04 TL olurken satış fiyatı ise 146,21 TL olarak netleşti. Ancak yaz mevsiminin bitmesiyle iç piyasada durumun ne olacağı önümüzdeki günlerde netleşecek. Gram altın fiyatlarında ise durum şu şekilde ortaya çıktı: Alış fiyatı 89,40 TL, satış fiyatı 89,42 TL oldu. Çeyrek altına gücü yetmeyen pek çok insanın da yatırım için gram altına yönlendiğini ve bu birimin bankalar aracılığı ile de kolaylıkla satın alınabildiğini hatırlatmak gerekiyor. Tam altın fiyatları da yine aynı çerçevede seyrediyor. Tam altının alış fiyatı haftanın son gününde 572,21 TL, satış fiyatı ise 583 TL 50 kuruş oldu.

                Altın piyasasındaki durumun her an değişebildiğini de bu noktada söylemek gerekiyor. Fakat altın yorumları da bu noktada herkes için çok önemli oluyor. Uluslararası olarak oldukça önemli olan altının daha sonraki durumu da oldukça tartışma yaratacak.