TOKAT (AA) - Ağrı'nın Doğubayazıt ile Van'ın Çaldıran ilçeleri sınırları arasında bulunan Tendürek Dağı'nın Gökçebulak köyü mevkisindeki korucu noktalarına PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit düşen 40 yaşındaki Uzman Çavuş Adem Akatay'ın Tokat'ın Niksar ilçesindeki babaevinde hüzün var.

Şehit Akatay'ın Bağlar Mahallesi İtfaiye Sokak'ta ikamet eden annesi Ünzile ile babası Kadir Akatay'a acı haber, Niksar Kaymakamı Selami Kapankaya, Belediye Başkanı Özdilek Özcan ile askeri yetkililer tarafından verildi.

Tokat Valisi Cevdet Can ve AK Parti Tokat Milletvekili Coşkun Çakır da aileyi ziyaret ederek taziyelerini iletti. Baba Akatay ile bir süre sohbet eden Vali Can, "Oğlunuz artık 79 milyonun çocuğu. Allah sizlere sabırlar versin. Her zaman sizlerin yanındayız." dedi.

Şehidin evi de Türk bayrakları ile donatıldı.

Evli olan şehit Akatay'ın bir oğlu olduğu öğrenildi.

Ağrı'nın Doğubayazıt ile Van'ın Çaldıran ilçeleri sınırları arasında bulunan Tendürek Dağı'nın Gökçebulak köyü mevkisindeki korucu noktalarına PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda 7 korucu, 2 asker ve bir emekli köy korucusu şehit olmuş, 3 asker ve 2 vatandaş yaralanmıştı.