ORDU (AA) - Avusturya İslam Federasyonu (AİF) Başkanı Abdi Taşdöğen, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu'nu ziyaret etti.

AİF Başkanı Taşdöğen, burada yaptığı konuşmada, 29 Nisan ile 8 Mayıs tarihleri arasında Dornbirn Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilen "11. Avusturya Kültür ve Kitap ve Türk Girişimcileri Fuarı"na gösterdiği ilgiden dolayı Balkanlıoğlu’na teşekkür etti.

Fuarda, hakikaten diğer vilayetler ile Ordu standının ilgi gördüğünü aktaran Taşdöğen, "Özellikle gurbette yaşayan Ordulu vatandaşlarımız ilgi ve alakayla karşıladılar. Avusturya'da doğup büyümüş gençlerimiz Ordu'nun güzelliklerini tanımış oldular. Ordu, Avusturya'ya benziyor. DOKA'nın da desteğiyle güzel bir faaliyet gerçekleştirmiş olduk. Bundan dolayı da teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştu.

Taşdöğen, önümüzdeki aylarda gerçekleştirilecek 12. Avusturya Kültür ve Kitap ve Türk Girişimcileri Fuarı’nda Ordu Valiliğini de görmek istediklerini belirtti.

Vali İrfan Balkanlıoğlu ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

"İslam toplum milli görüş teşkilatından arkadaşlarımız Avusturya İslam Federasyonu'na bağlı olarak görevlerini ifa ediyor." diyen Balkanlıoğlu, birliğin, gurbetçi Türk vatandaşları tarafından kurulduğunu kaydetti.

Federasyonun, değerlere sahip çıkma noktasında bu zamana kadar çok faydalı ve güzel işler yaptığını vurgulayan Balkanlıoğlu, "Bir de Avusturya'da kültür ve kitap fuarı düzenleyip orada her memleketten gelen gurbetçilerimizi kaynaştırdılar. Arkadaşlar, milli ve manevi duygulara sahip çıkarak içinde bulundukları Avusturya toplumuna da ters düşmeyecek şekilde Türkiye'nin lehine mücadele yapıyorlar. Kendilerini tebrik ediyorum." diye konuştu.