AK Parti ile MHP'nin oluşturduğu Cumhur İttifakı uzun süredir ittifak kapsamına alınıp alınmayacağı tartışılan Kars ve Bilecik’te sürpriz bir karar aldı.
 
Daha önce AK Parti Kars Belediye Başkanı Adayı olarak açıkladığı Av. Ensar Erdoğdu, AK Parti ve MHP’nin yerel seçimlere dönük uzlaşarak protokole bağladığı Cumhur İttifakı kapsamında geri çekildi.
 
Kars ittifak çerçevesinde MHP'ye bırakıldı.  AK Parti Kars'taki adayını çekerken MHP'nin adayı Çetin Nazik Millet İttifakı’na karşı yerel seçimlerde yarışacak.
 
Böylece AK Parti Osmaniye, Iğdır ve Kırklareli'nin ardından 4. İlde adayını çekmiş oldu.
 
AK Parti, Kars, Kırklareli, Iğdır ve Osmaneli’de MHP’yi destekleyecek.
 
MHP ise Bilecik, Bolu, Burdur, Çanakkale, Bitlis, Sinop, Siirt, Muş, Hakkari, Edirne, Artvin, Giresun, Ardahan, Ağrı, Yalova, Şırnak ve Rize’de AK Parti adayına destek olacak.
 
BİLECİK’TE MHP ÇEKİLDİ
 
Bilecik’te ise MHP belediye başkan adayını geri çekti, böylece 51 il kapsamında MHP 17 ilde aday çıkarmamış olacak. Bu arada AK Parti’de Söğüt ilçesinden adayını çekerek bu bölgeyi de MHP’ye bıraktı.
BOLU DA İTTİFAK KAPSAMINDA
 
Cumhur İttifakı Bolu'da da uzlaşmaya vardı. MHP Bolu'da adayını çekerek AK partiyi destekleyecek Bolu merkezde meclis üyeliği için karma liste oluşturuldu.
 
ZONGULDAK'TA UZLAŞMA YOK
 
AK Parti ile MHP arasındaki görüşmelerde müzakere edilen Zonguldak üzerinde anlaşma sağlanamadı. Partiler yarışa kendi adaylarıyla girecek.
 
KIRKLARELİ'NDE MHP ADAYI
 
Kırklareli'nde AK Parti Belediye Başkan Adayı Burak Süzülmüş adaylıktan çekildi. Cumhur İttifakı'nın adayı olarak MHP'den Derya Bulut yarışacak. (Önder YILMAZ / Milliyet)