ZONGULDAK (AA) - AK Parti Alaplı İlçe Başkanı Mustafa Yavuz ve yönetim kurulu üyeleri, ilçedeki sivil toplum kuruluşları ve bazı dernekleri ziyaret etti.

Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Ocak'ı ziyaret eden AK Parti Alaplı İlçe Başkanı Yavuz, burada yaptığı konuşmada, 15 Temmuz akşamı yaşanan darbe girişiminin ardından demokrasi nöbetlerine destek vererek, meydanlardan ayrılmayan sivil toplum kuruluşlarına teşekkür etti.

Demokrasiye sahip çıkan herkese teşekkürü bir borç bildiklerini belirten Yavuz, şöyle konuştu:

"Öncelikle mermilerin ve tankların önünde kendilerini siper ederek, şehit olan vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine ve Türk Milletine başsağlığı diliyorum. İlçe merkezinde demokrasi nöbetinde halk ile birlikte nöbet tutan sivil toplum kuruluşlarımıza ve bazı derneklerimize de demokrasiye sahip çıktıkları için teşekkür ediyorum."

TSO Başkanı Ocak ise, iş dünyası ve ekonominin darbe girişiminden çok fazla etkilenmediğini belirterek, "Yaşanan kalkışmayı şiddetle kınıyoruz. Söz konusu vatansa gerisi bizim için teferruattır. Her vatandaş gibi biz de TSO olarak asli görevimiz yaparak demokrasimize ve ülkemize sahip çıkarak meydanlara indik. Oda olarak darbe girişimine karşı dimdik ayakta durarak demokrasi nöbetlerine arkadaşlarımızla birlikte katıldık. Bu uğurda şehit olan tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum." şeklinde konuştu.

Yavuz ve beraberindekiler daha sonra, Alaplı Şoförler Odası, Türk Kızılayı Derneği, Eğitim-Bir-Sen, Muhtarlar Derneği, Ziraat Odası, Esnaf Odası ve Din Görevlileri Derneğini ziyaret etti.