AMASYA (AA) - AK Parti Amasya İl Teşkilatı'nda kongre süreci başladı.

İl Başkanı Mehmet Ünek, makamında düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında "Yeni Türkiye" parolasıyla 2015 seçimleri için yola çıktıklarını belirtti.

Kongre süreçlerinin 2023 hedeflerine ulaşmak için AK Parti iktidarına büyük güç kattığını ifade eden Ünek, "AK Parti olarak bizler 2001 yılından bu yana geçmişte yaşanan siyasi alışkanlıklardan uzak durduk. Birleştirici ve bütünleştirici siyasetten yana olduk. 12 yıl boyunc 'insanı yaşat ki develet yaşasın' felsefesiyle halkımızın gönlünde taht kurduk. Bunu en iyi şekilde devam ettireceğiz" diye konuştu.

Eylül ayından 10 Kasım'a kadar geçen sürede ilçe başkanlarıyla görüştüklerini ve adaylık taleplerini aldıklarını anlatan Ünek, sonuçları genel merkeze ilettiklerini dile getirdi.

Ünek, şunları kaydetti:

"Genel merkezimiz bu kongre sürecinde biri merkez ilçe olmak üzere 7 ilçede mevcut 5 başkan ile devam kararı almıştır. Gümüşhacıköy ve Göynücek ilçelerinde mevcut başkanlarla devam etmeyeceğiz. Genel merkemiz merkez ilçede mevcut başkan Bilal Dümen ile devam kararı verdi. Genel merkezin çağrısı ortadadır. Amaç parti içinde çift başlılığı kaldırmak ve istikrarla küslüklere yer vermeden bu seçimleri yapmaktır. Delegelerimizin genel merkezin bu çağrısına dikkate alacağına inanıyorum. Amacımız birlik ve beraberlik içinde çalışarak  2015 seçimlerinde oy oranını artırmak.".