SAMSUN (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, "Başkanlık sisteminde görüşmeler devam ederken sayın Devlet Bahçeli 'bu bir milli sorundur' diyerek çözümün arkasında durmuştur." dedi.

Partisinin Bafra İlçe Başkanlığı'nın Öğretmenevi'nde gerçekleştirilen İlçe Danışma Meclisi toplantısına katılan Karaaslan, burada yaptığı konuşmada, son dönemde bazı çevrelerce Türkiye’nin üzerinde algı operasyonu düzenlenmeye çalışıldığını söyledi.

Başkanlık sistemi konusunda AK Parti ve MHP arasındaki görüşmelerin devam ettiğini vurgulayan Karaaslan, Meclis'ten 367 evet çıksa dahi bu konuyu halka soracaklarını dile getirdi.

Karaaslan, iktidarları döneminde her şeyi halka sorduklarını, Başkanlık sistemi için de halkın kapısını çalacaklarına işaret ederek, şöyle konuştu:

"Başkanlık sistemi konusunda sayın Binali Yıldırım ve MHP Genel Başkanı sayın Devlet Bahçeli görüşecekler, daha sonra komisyona gidilecek. Komisyonda da görüşüldükten sonra TBMM gündemine gelecek. Tabii biz Meclis'te yapılacak oylamada eğer yeter sayısı olan 367'yi bulsak bile halka gideceğiz, Çünkü bu önemli bir değişiklik, dolayısıyla halktan gelen bu talebi tekrar halka soracağız. Halk veraset yönetimden kurtulsun bir daha 15 Temmuzlar yaşanmasın diye Başkanlık sistemi istiyor. Başkanlık sistemi bir hükümet modeli değişikliğidir asla rejim değişikliği değildir. Başkanlık sisteminde görüşmeler devam ederken sayın Devlet Bahçeli 'bu bir milli sorundur' diyerek çözümün arkasında durmuştur."

Karaaslan, Samsun'un yeni yatırımlarla büyümeye devam ettiğini de belirterek, kentin ikinci bir üniversiteyi hak ettiğini belirtti.

Toplantıya, AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, AK Parti Bafra ilçe Başkanı Tuncay Yurduseven ve partililer katıldı.