BARTIN (AA) - AK Parti Bartın İl Başkanlığına atanan Turhan Karayel, görevi eski İl Başkanı Hüseyin Manav'dan devraldı.

Kalaycı, parti binasındaki devir teslim programında yaptığı konuşmada, 2002’den bu yana hizmet aşkıyla çıkılan yolda hep varolmaya, memleket için ne gerekiyorsa yapmaya çalıştıklarını söyledi.

Davalarının, "yeniden büyük Türkiye", "millete, halka ve hakka hizmet" olduğunu belirten Karayel, şöyle konuştu:

"Biz bu yola Cumhurbaşkanımızın dediği gibi kefenimizi giyip çıktık. Bu yolda, Cumhurbaşkanımızın izinde korkmadan, yorulmadan, halkımızdan aldığımız güçle yürümeye devam edeceğiz. Sayın Başkanımız Hüseyin Manav’a hizmetleri ve başarıları için yürekten teşekkür ediyorum. Liderimizin bana ve arkadaşlarıma olan güvenini boşa çıkarmayacağıma söz veriyorum. Kucaklayıcı olacağız, mazlumun yanında olacağız. Artık eski Türkiye, eski siyaset yok. Yeni Türkiye’de Bartın’ın daha önemli bir yer olmasını sağlayacağız. Cumhurbaşkanımızın verdiği görevleri en iyi şekilde yerine getireceğiz, daha çok çalışacağız."

Manav da, 10 Ocak 2015’de başlayan il başkanlığı macerasını, görevi Kalaycı’ya devrederek hayırlı ve başarılı bir şekilde sonuçlandırdıklarını dile getirdi.

16 yıllık AK Parti siyasi hayatının belki en zor döneminde il başkanlığı yapmanın kendisine nasip olduğunu ve tüm partililerin desteği, yardımı ve el birliğiyle 2 genel seçim, anayasa değişikliği referandumu geçirdiklerini ifade eden Manav, şunları söyledi:

"Yine devletin, milletin geleceğine, varlığına birliğine kasteden 15 Temmuz darbe girişimini hep beraber atlattık. Arada sağlık sorunlarımız da oldu ancak yine tüm arkadaşlarımızın ve vekilimizin desteğiyle tüm seçimlerde ülke ortalamasının üzerinde bir oy alarak farkımızı gösterdik. Biz onur ve gururla teslim aldığımız bayrağı aynı duygularla kardeşimize teslim ediyoruz. İnanıyoruz ki, yeni il başkanımız da bu bayrağı daha yükseğe kaldıracaktır. Bu bir bayrak yarışıdır. Parti bizim için değil, biz parti için varız. Onun için nerede ne görev almışız hiç önemi yoktur. Bizim için önemli olan partimizin, ülkemizin bize ihtiyaç duyduğu anda o görevi ifa etmeye hazır olmaktır."

Programa, eski il başkanları, ilçe başkanları, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.