BARTIN (AA) - AK Parti Grup Başkanvekili Prof. Dr. Naci Bostancı,"Afrin operasyonu, Orta Doğu coğrafyasında yaşayan Kürtlerin, Arapların, Türkmenlerin, bölgede yaşayan herkesin barışı ve selametleri için hayati bir operasyondur. Çünkü isteniyor ki bu bölgedeki insanlar birbirlerini öldürsün, birbirlerinin geleceğini karartsınlar, hep korku ve dehşet içinde yaşasınlar. Türkiye Cumhuriyeti buna izin vermeyecektir." dedi.

Partisinin, Bartın Kültür Merkezinde düzenlenen İl Kadın Kolları 5. Olağan Kongresi'nde konuşan Bostancı, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Afrin'de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nın, ülkedeki bazı kesimleri rahatsız ettiğini söyledi.

Bostancı, "Afrin operasyonu başladığında bazıları çıktılar dediler ki, 'Savaşa hayır, barış istiyoruz.' Barışa kim düşman olabilir? Ama insanlık tarihine bakın. İnsanlık tarihi hep savaşlara tabidir. Şimdi Türkiye'de Afrin'e operasyon başladığında 'savaşa hayır' diyenler, bu Afrin operasyonunun hedefinde olan PYD'ye YPG'ye tırlar dolusu silahlar verilirken, 'Bunları ne yapıyorsunuz? Bu coğrafyada savaşa, şiddete ne gerek var. Savaşa hayır bunları reddediyoruz.’ diye kampanya yapsalar anlarım." şeklinde konuştu.

Suriye'deki terör örgütlerine tırlar dolusu silahın gül buketinde gelmediğini belirten Bostancı, "Herhalde o tankları, o silahları, füzeleri barış için kullanmayacaklar. Dün bölgede, bir çetenin silahlanmasına sesini çıkartmıyorsun. Geleceğe yönelik senaryolarda kan dökücü bir rol oynamasına sesini çıkartmıyorsun. Türkiye ne zaman ki bu çeteye karşı bir operasyon yapıyor, işte o zaman sesini çıkartıyorsun. Bu ilk defa olmamıştır, tarih boyunca böylesine kirli örtüler bir strateji olarak çok kullanılmıştır. Bugün de yaşananlar bunun bir örneğidir." ifadelerini kullandı.

Barış isteyenlerin "Savaşa hayır, barış" sloganın arkasına güç koyması gerektiğinin altını çizen Bostancı, şöyle devam etti:

"Bunun arkasına bir politika koyacaksınız. Bir irade koyacaksınız ki, savaş olmasın barış olsun. Türkiye'nin Afrin operasyonu, bu bölgedeki bir terör devletine izin vermeyecek yaklaşımın, bu coğrafyada 'savaşa hayır, barış istiyoruz' siyasetinin arkasına güç konulmuş iradesidir. Çünkü hepimiz biliyoruz, Orta Doğu coğrafyasında yapılmak istenen etnik ve mezhep temelli parçalanmalar yaratıp burada maliyeti düşük bir egemenlik kurmaktır. İnsanların etnik ve mezhep temeli esasında birbirlerine karşı kışkırtmak, hasım ve düşman yapmak, birbirlerini katletmek için ortam hazırlamaktır."

Afrin operasyonun, terör unsurlarına, bölgeyi kan ve ateşe atmak isteyen planların maşasına karşı büyük bir operasyon olduğunu vurgulayan Bostancı, şunları söyledi:

"Afrin operasyonu, Orta Doğu coğrafyasında yaşayan Kürtlerin, Arapların, Türkmenlerin, bölgede yaşayan herkesin barışı ve selametleri için hayati bir operasyondur. Çünkü isteniyor ki bu bölgedeki insanlar birbirlerini öldürsün, birbirlerinin geleceğini karartsınlar, hep korku ve dehşet içinde yaşasınlar. Türkiye Cumhuriyeti buna izin vermeyecektir. Ülkemizin buna izin vermeyecek gücü de Allah'a çok şükür mevcut. Türkiye ile eskiden beri uğraşılar son zamanlarda daha çok uğraşıyorlar. Mesele şu; Türkiye şükürler olsun AK Parti'nin o kucaklayıcı iktidarı sayesinde akılcı ve ferasetli yaklaşımıyla istikametinde tutarlı bir şekilde yürüyor. Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliği ile birlikte ülkemiz üç kat büyüdü. Bu sadece ekonomik olarak bir büyüme değil, bu aynı zamanda uluslararası ilişkilerde bölgedeki dengelerde sesi daha fazla çıkan, ne diyeceği hesaba katılan yeni bir Türkiye Cumhuriyeti'nin patlaması demektir. Birçok güçlü ülkeyi rahatsız eden budur."

Tek listeyle gidilen ve Yasemin Dora Kurtkaya'nın yeniden AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı seçildiği kongreye, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı ve partililer katıldı.