ÇORUM (AA) - AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, son günlerde yaptığı bazı çıkışlardan dolayı kendisi ile ilgili "siyasi hayatı bitti, risk aldı" denildiğini söyledi.

Milletvekili Uslu, Hizmet İş Sendikası Çorum Şubesi'nin kentteki bir düğün salonunda düzenlenen genel kurulunda konuştu.

Geçmişte aldığı milletvekilliği teklifini elinin tersi ile reddettiğini, bugün de bulunduğu makamdan gerekirse çekilmeyi iyi bildiğini kaydeden Uslu, "Bazı çevrelerin, son zamanlarda bizim çıkışlarımızdan ilham alarak bizimle ilgili 'siyasi hayatı bitti, risk aldı' dediklerini biliyorum. Hatta bazı arkadaşların da bu konuda bir açıklama beklediklerini de biliyorum. İnanın bu makamların bizim için gelip geçici olduğunu biliyoruz. Geçmişte milletvekilliği teklifini nasıl elimizin tersiyle reddetmişsek, bu makamlardan çekilmesini de biliriz." dedi.

- Vicdanlı olmak

Sendikacılık hayatında tutarlı olmayı öğrendiğini aktaran Uslu, bir taraftan ülke istikrarını savunurken, bir taraftan da savunduğu konularda tutarlı ve vicdanlı olmayı öğrendiğini belirterek şöyle devam etti:

"Aklımızı ve duygumuzu, bilgi ve birikimimizi hiç ötelemedik. Bize ömür biçenler şunu bilsinler ki biz zaten kefenimizi giymişiz de yola çıkmışız. Eğer illa birileri, birilerini eleştirmek istiyorlarsa, kendilerine baksınlar. 'Konuşursan seni partiden atarım ha' diyen genel başkanlar var.

O genel başkanlar sanki sütten çıkmış ak kaşık gibi, ya da o partiler sütten çıkmış ak kaşıkmış gibi, onun hakkında laf söyleyemeyenlerin, söyleme cesareti olmayanların, hatta ve hatta tehditlere boyun eğenlerin AK Partiyi ve bizi özgür düşüncemizden dolayı, aklımız, bilgimiz, birikimimizden dolayı, ufkumuz ve heyecanımızdan dolayı asla ve kata eleştirme hakları yoktur.

- Kendilerini eleştirsinler

Biz özgür bir hareketiz. Özgürlüğe alışmışız, aklımıza yatmayana, vicdanımızın uygun görmediği her hangi bir gelişmeye itiraz etmeyi, elif gibi dimdik durmayı görev saymışızdır. Bu hayatımızın, yaşantımızın bir parçasıdır ve böyle de olmaya devam edecektir. Kimse bizi polemiklere çekmeye kalkışmasın ama bizi eleştirenler bizimle ilgili laf söyleme cüretinde bulunanlar, önce kendilerine baksınlar, aynaya baksınlar, kendi bulundukları yere baksınlar, kendi bulundukları partilerin o despot, o antidemokratik yapılarını eleştirsinler."