ÇORUM (AA) - AK Parti Çorum Milletvekilleri Salim Uslu, Cahit Bağcı ve Murat Yıldırım, Çorum'un yıllardır özlemini duyduğu demiryolu projesinin 2015 yılı yatırım programına girdiği müjdesini verdi.

Milletvekilleri Uslu, Bağcı ve Yıldırım'ın ortak yazılı basın açıklamasında, Kalkınma Bakanlığı'nca hazırlanan 2015 yılı yatırım programının Resmi Gazete'de yayımlandığı, yatırım programında demiryolu ağı ile ilgili yeni 4 güzergahın yer aldığı bunlardan birinin de Kırıkkale-Çorum-Samsun hattının olduğu hatırlatıldı.

Programda yer alan yatırımın mühendislik hizmetleri ve uygulama projesi için 10 milyon lira ödenek ayrıldığı ve çalışmaların 2 yılda tamamlanmasının öngörüldüğü vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"AK Parti'nin hizmetleri ve politikalarına söyleyecek söz bulamayanlar, AK Parti Çorum siyasetini karalamak, itibarsızlaştırmak ve milletin siyasetçiye olan güvenini zedelemek için yok sayma ve görmezden gelme üslubuna başvurmuş ve demiryolu ile ilgili olarak ise '2023 de değil 2035 hedeflerinde bile yok' şeklinde açıklamalar yapmışlardır. Bugün onların utandığı, halka her zaman hesap vermeyi ve doğruları söylemeyi ilke edinmiş bizlerin milletimizle sevindiği bir gündür. Hiç kimse milletimizin AK Parti ile kurduğu güçlü bağı zedeleyemeyecektir." 

Açıklamada, kentin en önemli sorununun çözüme kavuşması sürecinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a,   Başbakan Ahmet Davutoğlu 'na, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'a, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'a, Başbakanlık Müsteşarı Kemal Madenoğlu'na, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Feridun Bilgin'e, Kalkınma Bakanlığı Müsteşarı Cüneyt Düzyol ve TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman'a Çorum adına sonsuz teşekkürlerin sunulduğu belirtilerek, "Demiryolunun yatırım programında yer alması Çorum kadar Amasya, Tokat, Sinop, Ordu ve Giresun illerimiz için de kuşkusuz büyük önem taşımaktadır ve o illerimizde de büyük heyecan ve sevinç yaratacaktır" ifadelerine yer verildi.

Projenin Çorum'un ticaret ağına katacağı artı değerlere de değinilen açıklamada, "Çorum ve Türkiye 2023 hedeflerine çok daha rahat ulaşacaktır. Çorum, demiryolu yatırımının tamamlanması ile çok kısa sürede bir üretim ve ihracat üssü olacak ve ülkemiz ihracatındaki payı rahatlıkla hedeflenen yüzde 2'ye ulaşacaktır. Çorum bu potansiyele sahiptir. Bu potansiyeli harekete geçirecek her çalışma ve çabaya destek olacağımızı kamuoyuna duyururuz. Hayırlı olsun."  ifadeleri kullanıldı.