GÜMÜŞHANE (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, "HDP'ye sesleniyorum, o gün o vandallığı yapanlara, dün akşam Hakkari'de 3 askerimizin şehit edilmesine sebep olanlara sesleniyorum; bizi ne kadar provoke ederseniz edin çözüm sürecine sonuna kadar devam edeceğiz" dedi.

Çalık, AK Parti Gümüşhane İl Başkanlığınca Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen il danışma meclisi toplantısında, Gümüşhane'nin bütün zorlukların karşısında dimdik durduğunu, 17-25 Aralık darbe girişimlerinin Gümüşhane'ye hiçbir şekilde işlemediğini söyledi.

Türkiye'yi her daim çekemeyenlerin olduğuna işaret eden Çalık, "Türkiye'nin dostu kadar düşmanı da var. Önümüzde engel koymak isteyen ülkelerin olduğunu hiç unutmadık. Biz milletimizin emrindeyiz. Büyük bir milletiz. Eskiden devletin milleti vardı, yeni Türkiye'de milletin devletini tesis edeceğiz. Eski Türkiye'yi geçmişte bırakacağız. Biz yeni Türkiye'yi isterken, eski Türkiye'yi devam ettirmek istiyorlar ve her daim darbe yapmak istiyorlar. Biz yargı, askeri ve bürokratik vesayetin olmadığı yeni bir Türkiye istiyoruz" diye konuştu.

Türkiye'nin bataklıktan çıkarıldığını, hükmedilen değil, hükmeden ülke haline getirildiğini  vurgulayan Çalık, çözüm sürecini de kararlılıkla sürdüreceklerini kaydetti.

Herkesin çözüm sürecini "olsun" diye beklediğini dile getiren Çalık, "Türkiye bir bütündür. Kardeşliğimiz, sadece bugüne istinaden değil. İnsanlığın var olduğu andan itibaren hepimiz kardeş olduğumuzu biliyoruz ama eski Türkiye'de ötekileştirilen insanlar vardı. Kimse kendini orada emin hissetmiyordu" dedi.

Çalık, bu vesileyle Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi’ni başlattıklarını aktararak, şöyle devam etti:

"Çözüm süreci devam ederken, milli bir proje olarak devam ettirilirken, uluslararası güçler ve muhalefet de dahil olmak üzere hepsi o tasavvuru yıkmak istiyorlar. Çözüm sürecini baltalamak istiyorlar. Türkiye'nin tek başına bu kadar büyük bir sorunu çözebileceğine inanmıyor, çözüleceğini gördükleri anda da engel olmak için çaba sarf ediyorlar. 6-7 Ekim olaylarında yaşadığımız süreç bunun en önemli göstergesidir. Çözüm süreci başarıya ulaşacak, 30 yıllık savaş sona erecek ve 40 bin can gitmiş yeni canlar gitmesin diye bir süreç yaşanacak. Ama buna engel olmak isteyenlerin, Kobani bahanesiyle Türkiye'de vandallık yapanların var olduğunu biliyorsunuz."

- "Türkiye'nin kardeşliğini, barışını hiç kimse bozamayacak"- 

Vandallık yapanlara, insanların canına ve malına kastedenlere "dur" demek zorunda olduklarını vurgulayan Çalık, "HDP'ye sesleniyorum, o gün o vandallığı yapanlara, dün akşam Hakkari'de 3 askerimizin şehit edilmesine sebep olanlara sesleniyorum; bizi ne kadar provoke ederseniz edin çözüm sürecine sonuna kadar devam edeceğiz. CHP'ye, MHP'ye sesleniyorum; çözüm sürecine sonuna kadar devam edeceğiz. Uluslararası güçlere sesleniyorum; Türkiye'nin kardeşliğini, barışını hiç kimse bozamayacak. Bizim dilimiz barış dili olacak, bizim dilimiz kardeşlik dili olacak" diye konuştu,

Toplantıya AK Parti Gümüşhane milletvekilleri Kemalettin Aydın ile Feramuz Üstün, Gümüşhane Koordinatörü Ağrı Milletvekili Mehmet Kerim Yıldız, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Hakkı Gündüz, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, ilçe ve belde belediye başkanları ile partililer katıldı.