SAMSUN (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Samsun'da engellilerin tedavi gördüğü bakım merkezini ziyaret etti.

Karaaslan, Tekkeköy ilçesinde bulunan Nejat Akyol Bakım Merkezi'ni ziyaretinde, burada tedavi görenler ile ilgilendi ve sohbet etti. Merkezde tedavi gören Emine Reçber, Karaaslan'a kendi yaptığı kara kalem tabloyu hediye etti, bir hasta da yazdığı şiiri okudu.

Karaaslan, hediye karşısında çok duygulandığını söyledi.

Kendisinin de engelli kardeşi bulunduğunu belirten Karaaslan, "Benim kız kardeşim de hem zihinsel hem de bedensel engelli. Onunla ikiz gibi büyüdük. Bu konulara duyarlı olmanın nedeni belki de kardeşimin bana öğrettikleridir. Kardeşim hiç konuşamadı ama konuşmadan bizlere gözleriyle çok şey anlattı. Bizim evde en değerlimiz odur." ifadesini kullandı.

AK Parti hükümetinin engelliler konusunda çok önemli adımlar attığına işaret eden Karaaslan, "Engelli hakları gibi bir konu Türkiye'nin gündeminde yokken 2005 yılında çıkan yasa ile önemli aşama kaydettik. Daha yapacak çok işimiz var. Sizlerin hayatın her alanında olmanız, hiçbir sıkıntı çekmemeniz lazım. Şehirlerimizi daha ulaşılabilir kılmak, engellilerimizin kamuda ve özel sektörde iş sahibi olması için çalışıyoruz." dedi.