SAMSUN (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, "Türkiye'de 13 yıllık AK Parti iktidarları döneminde özellikle şehircilik anlamında yapılan önemli işlere ve dünya çapında ses getiren projelere imza atıldı" dedi.

Karaaslan, yaptığı yazılı açıklamada, 12 Eylül tarihinde gerçekleşen AK Parti 5. Olağan Büyük Kongresi sonrası çevre, şehir ve kültürden sorumlu genel başkan yardımcılığı görevine getirilmesini değerlendirdi. 

AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevinin zor ve büyük sorumluluk gerektiren bir görev olduğunu vurgulayan Karaaslan, "AK Parti sürekliliğin ve tazeliğin partisidir. 5. Olağan Kongresi ile belirlenen MKYK ve MYK ile bu somutlaştı. Yeni oluşturulan insan haklarından sorumlu genel başkan yardımcılığı ve başkanı olarak görevlendirildiğim çevre, şehir ve kültürden sorumlu genel başkan yardımcılığı görevlerinin çok önemli ve kapsamlı olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kongrede 'Mekana selam olsun' diye konuşmasına başladığını bunun aynı zamanda çevreye ve doğaya bir selam olduğunu belirten Karaaslan, şöyle devam etti:

"Çevre ve doğa var oldukça, insanlık var olmaya devam edecektir. Eğer konu çevre ise bu tüm insanlıkla ilgilidir. Aslında ülkenin sınırlarının dışında da tüm insanlığın sahip olduğu değerler perspektifinden konuya bakmak gerekmektedir. Bu yaşadığımız şehirler için de geçerlidir. Bundan sonraki görevimde doğa, insan, çevre, şehir ve kültür buluşmasını sağlayacak çalışmalar yapacağım. Bu konularda hassas olmak hem insani, hem tarihi, hem de milli bir sorumluluktur. Türkiye'de 13 yıllık AK Parti iktidarları döneminde özellikle şehircilik anlamında yapılan önemli işlere ve dünya çapında ses getiren projelere imza atıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın kurulması bu anlamda dönüm noktasıdır. Bakanlığımızın hizmetlerine doğru orantılı olarak genel merkezimizde çevre şehir ve kültür alanındaki çalışmalara katkı vereceğiz."

Samsun'a yeni dönemde çok büyük katkı sağlamayı hedeflediğine dikkati çeken Karaaslan, şunları kaydetti:

"Yeni görevim ile birlikte hem Samsun'a hem de ülkemize hizmet edeceğim. Samsun'da yerel yöneticilerimizin çevre, şehircilik ve kültür anlamında çok önemli hizmetleri ve projeleri var. Bundan sonra daha güçlü bir kadro ile Samsun'umuzun Türkiye'de örnek bir şehir olmasının ötesinde dünyada da örnek bir şehir olması için el birliği ile bütün yönetici kadrolarımız, bütün karar alma organlarımız ve halkımızın katılımı ile hep birlikte bir arada çalışacağız."