BOLU (AA) - AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, "Bu teröristlere de şu ya da bu şekilde, ister kamu kaynaklarıyla, ister belediye olarak, ister siyasi olarak, isterse medya olarak destek verenlere de Allah akıl ve izan versin. Hukuk gereğini yapacaktır." dedi.

Erol Kaya, AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker ile Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ı ziyaret etti.

Kaya, ziyarette yaptığı konuşmada, Türkiye'de belediyecilik faaliyetlerinin kendileri için önemli olduğunu ifade ederek, maalesef 1990'lı yıllarda şehirlerin kötü tablolarına şahit olduklarını söyledi.

Kaya, "2015 yılı kesinleşen ve yayımlanan verilere baktığımızda Türkiye'deki bin 397 belediyemizin toplam harcaması, İl Özel İdaresi dahil yaklaşık 100 milyar liralık bir bütçedir." diyerek, belediyelerin kamu kaynaklarını en verimli şekilde kullanmasını önemsediklerini vurguladı.

Erol Kaya şöyle konuştu:

"Kamu kaynaklarıyla şehirlerde çukurlar kazılarak, teröre destek verildiğini ya da asli görevler yerine getirilmeyerek, maalesef terörün bir şekliyle psikolojik olarak daha güçlü bir şekilde olmasının sağlanmasını kabul etmemiz mümkün değildir. Hükümetin teröre destek veren, terörle iç içe olan, tespit edilmiş tüm belediye başkanlarına karşı tavrı nettir. Bu ülkenin kamu kaynakları ile askerine, polisine tuzak kuran, onlara silah taşıyan, onlara bomba yüklü araçlarla servis yapan arkadaşlarımızın bu ülkede kimse kursa bakmasın belediye başkanlığı yapmasına tahammülümüz yok."

- "İnşallah dünya teröre topyekün tavır koyar"

Fransa'nın Nice kentinde dün 84 kişinin katledildiği terör saldırısı nedeniyle Fransız halkına başsağlığı dileyen Kaya, terörün dini, imanı, ırkı ve milletinin olmadığını vurguladı.

Kaya, "Dolayısıyla terörist teröristtir. İnsanı katledenlere hoşgörüyle bakmak, hele Avrupa'da bazı parlamento önlerinde bize 30-40 yıldır acılar yaşatan PKK, DHKP-C, PYD'nin bayraklarını görmek bizleri cidden üzmekte, yaralamakta." şeklinde konuştu.

İstanbul Atatürk Havalimanı ve Nice'de yaşanan saldırılardan sonra dünyada terörle ilgili herkesin kendine çeki düzen vermesi gerektiğini ifade eden Kaya şunları kaydetti:

"Bütün dünyaya bir çeki düzen vermek gerekiyor. Sadece Charlie Hebdo'da 50 küsür liderin yürüdüğü bir gösteriyle bir kamuoyu algısı inşa etmek değil, bunun gereğini yerine getirecek bir algıya döneriz diye temenni ediyorum. İnşallah dünyada terörden arındırılmış, belki yüzde 100 bitmeyecek ama terörden arındırılmış, teröre karşı topyekün tavır konulmuş bir noktaya gelinir."

Kaya, "Bu teröristlere de şu ya da bu şekilde, ister kamu kaynaklarıyla, ister belediye olarak, ister siyasi olarak, isterse medya olarak destek verenlere de Allah akıl ve izan versin. Hukuk gereğini yapacaktır. Millet olarak onlara karşı duruşumuzun mutlaka net olması gerek." ifadesini kullandı.

Kaya ve beraberindekiler daha sonra AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay'ı ziyaret etti.