RİZE (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, "Salarha Tüneli tamamlandığında, 9 kilometre olan yol, 3 kilometreye düşecek. Bunları matematiksel olarak yakıt harcaması ve diğer giderleri hesapladığımız zaman, çok önemli bir yatırım ve ekonomimize çok önemli katkı sağlayacak." dedi.

Çeşitli programlara katılmak üzere kente gelen Yazıcı, ilk olarak Rize Valiliğine atanan Vali Erdoğan Bektaş'ı ziyaret etti.

Yazıcı, burada Bektaş ile bir süre sohbet etti.

Daha sonra Yazıcı, AK Parti Rize Milletvekilleri Hasan Karal, Hikmet Ayar, Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, AK Parti İl Başkanı Muhammet Avcı ve beraberindeki heyetle, yapımı devam eden Salarha Tünelinde incelemelerde bulundu.

Yazıcı, incelemeler sırasında Karayolları 10. Bölge Müdürü Selahattin Bayramçavuş'tan da çalışmalar hakkında bilgi aldı.

İncelemelerin ardından gazetecilere açıklama yapan Yazıcı, tünel projesinin temelinin geçen yıl atıldığını söyledi.

Yazıcı, çalışmaların programlandığı şekilde devam ettiğini belirterek, "Salarha Tüneli Projesi, 3 kilometre uzunluğunda, çift tüplü ve şehrin trafiğini kolaylaştıracak önemli bir tünel. Bundan birkaç yıl önce Salarha Tünelinden bahsedilince, hayal filan deniliyordu. Ovit Tünelini nasıl gerçekleştirdiysek, Salarha Tüneli de başladı. İnşallah bitireceğiz. Bu çift tüplü geçişi olan tünelin, her iki tarafından da 170 metre kadar ilerleme olmuş." diye konuştu.

Tünelin toplamda 3 kilometre olacağını vurgulayan Yazıcı, şunları kaydetti:

"Salarha Tüneli tamamlandığında, 9 kilometre olan yol, 3 kilometreye düşecek. Bunları matematiksel olarak, yakıt harcaması ve diğer giderleri hesapladığımız zaman, çok önemli bir yatırım ve ekonomimize çok önemli katkı sağlayacak. İnşallah Rize'ye ve Türkiye'ye hayırlı olur. Vaktinde tamamlanınca Rize'ye önemli bir rahatlık sağlayacak."

Yazıcı, açıklamanın ardından tünel inşaatında çalışan işçilerle bir süre sohbet etti.