GİRESUN (AA) - AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan İllerde Yaşam Endeksi'ni değerlendirdi.

Öztürk, yaptığı yazılı açıklamada, Giresun'u 81 il arasında 7'nci sıraya taşıyan birçok başlıkta sonucun yer aldığı endeksin memnuniyet oluşturduğunu belirtti.

Bu nedenle eğitim camiasına teşekkür eden Öztürk, şunları kaydetti:

"TÜİK'in, okul öncesi eğitimde net okullaşma oranı, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi yerleştirmeye esas puan ortalaması, Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) puan ortalaması, fakülte ve yüksekokul mezunlarının oranı ve kamunun eğitim hizmetlerinden memnuniyet oranı gibi 5 göstergeyi ele alarak 0 ile 1 arasında puanlamayla yaptığı değerlendirmede 0,6683 puanla yedinci sırada yer alan şehrimiz, büyük şehirleri geride bırakmıştır."

Öztürk, bu durumun hükümet tarafından eğitim alanında yapılan yatırımların giderek meyvesini vermeye başladığını gösterdiğini ifade ederek, "Eğitim, bir ilin ve bir ülkenin geleceğinin inşası için çok önemlidir. Adeta eğitim, iyi eğitilmiş nesiller ülkemizin ve milletimizin geleceğinin teminatıdır. Bu anlamda Giresun ilimizin eğitimle ilgili birçok veride 81 il arasından 7'nci olması son derece sevindiricidir" dedi.

Giresun'a ait göstergelere değinen Öztürk, "Okul öncesi eğitimde net okullaşma oranı yüzde 47,2, TEOG sistemi yerleştirmeye esas puan ortalaması 315,2, YGS puan ortalaması 195,3, fakülte ve yüksekokul mezunlarının oranı yüzde 12,6, kamunun eğitim hizmetlerinden memnuniyet oranı yüzde 83,7'dir" ifadelerini kullandı.

Öztürk, bu başarının Giresun açısından gurur verici olduğuna dikkati çekerek, eğitim alanında yürütülen çalışmalarda öğretmen ve velilerin başarıdaki paylarının büyük olduğunu kaydetti.