GİRESUN (AA) - AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, Şebinkarahisar ilçesini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Öztürk, partisinin ilçe başkanlığı ziyaretinde yaptığı konuşmada, Giresun-Sivas yolu üzerinde inşaatı devam eden Eğribel Tüneli'nin çift tüp olarak 4437'sinin tamamlandığını belirterek, tünelin Karadeniz'i Akdeniz'e bağlayacak devasa bir proje olduğunu, 60 yıllık hayalin gerçekleşeceğini söyledi.

Şebinkarahisar'ın önemli bir turizm ve tarih şehri olduğunu belirten Öztürk, şöyle konuştu:

"Bu alanda burayı bir turizm şehri haline getirmeliyiz. Tarihi ve kültürel varlığı turizm açısından zenginliği burayı ayrı kılmaktadır. Kalenin yolunun yapılması, ışıklandırılması, taşhanların hareketlendirilmesi, Meryemana Manastırı'nın turizme kazandırılması burada ve Giresun'da önemli bir konum arz etmektedir. Ara Güler Müzesi'ninde turizme kazandırılması ayrı bir önem arz etmektedir."

AK Parti İlçe Başkanı Nejat Okuyar ise ilçedeki meslek yüksek okulu bünyesinde 3 bin 600 öğrenci olduğunu ifade ederek, "Özellikle bankacılık ve finans bölümlerinde öğretim görevlileri bulunamıyor, bu alanda akademik personel yeterli değil. Bu bölümlerin iyileştirilmesini ve öğretim görevlisi istihdamının karşılanmasını talep ediyoruz" dedi.

Belediye Başkanı Şahin Yılancı ise mahallelerde yol ve sosyal hizmetler alanında sınırsız hizmetler yapıldığını dile getirerek, belediyenin iş ve işleyişi hakkında bilgiler verdi.