ÇORUM (AA) - AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, seçimlerinden zaferle çıktıklarını belirterek, "Milletimiz, hamd olsun irade, erdem ve cesaretle 'devam' dedi. Seçimin galibi 81 milyon vatandaşımızdır." değerlendirmesinde bulundu.

Yaptığı yazılı açıklama ile 24 Haziran seçimlerini değerlendiren Karadağ, AK Partinin kuruluşundan itibaren girdiği bütün seçimleri kazandığını hatırlatarak, 24 Haziran seçimlerinde de hem Çorum'da, hem de Türkiye'de AK Partinin birinci parti olduğunu kaydetti.

24 Haziran seçimlerinin sona ermesinin ardından ara vermeden yerel seçim çalışmalarına başladıklarını anlatan Karadağ, "Seçim sonuçlarının netleşmesinin ardından yereldeki kanaat önderleri, STK temsilcileri ve vatandaşlarımızın seçime dair görüş, düşünce ve fikirlerini aldık. Ayrıca seçim sürecinde sahada yaptığımız çalışmaları da yönetim kurulumuzla değerlendirdik. Teşkilat olarak kısa süre içerisinde yapılması gereken tüm çalışmaları yapmanın gayreti içerisinde olduk ve Milletimiz hamt olsun irade, erdem ve cesaretle devam dedi. Seçimin galibi 81 milyon vatandaşımızdır." ifadelerini kullandı.

Çorum'un AK Parti'ye Türkiye ortalamasının üzerinde destek verdiğine dikkati çeken Karadağ, açıklamsının devamında şunlara yer verdi:

"Partimiz kurulduğu günden itibaren girdiği her seçimden galip çıkmıştır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan milletimizin büyük teveccühü ile ilk turda yeniden Cumhurbaşkanı seçilmiştir. Cumhur İttifakı olarak Türkiye Büyük Millet Meclisinde de çoğunluğu elde etmiştir. Çorum’da partimiz 4 milletvekilinin 3’ünü kazanmıştır. Ayrıca Cumhurbaşkanlığı seçiminde Türkiye ortalamasının 12 puan üstünde Milletvekilliği ortalamasının da 10 puan üstünde oy almıştır. Bu sadece Türkiye’de değil dünyada başka bir siyasi partiye nasip olacak bir şey değil. Milletimiz kendisine bir lider, önder bulduğu takdirde o liderin etrafında kenetlenmesini bilen anlayışın tezahürüdür. Bu başlı başına milletimizin zaferidir. Milletimizin Cumhur İttifakına da büyük teveccüh gösterdi. Milletimiz sandıktan 'bu ülkenin geleceğini birlikte inşa etmeye devam edin' mesajı vermiştir. Bu mesaj gereği de sayın Cumhurbaşkanımız değerlendirmesini yapmıştır ve yapmaya devam edecektir. Biz de Çorum AK Parti kadroları olarak aynı mesajı Cumhurbaşkanımızla birlikte değerlendirdik. İşin sonucuna uygun adımlarımızı atmaya devam edeceğiz."