Dekorasyonun son dokunuşu olarak bilinen “halı çeşitleri nasıl seçilir?” sorusu çoğu ev sahibi tarafından merak konusudur. Bu konumuzda “halı nasıl seçilir?” sorusuna yanıt bulmaya çalışacağız. 

Bildiğiniz üzere halı kullanımı evimizde sıcak ortam oluşturmanın en temel ve önemli unsurlarındandır. Geçmiş zamanlarda özellikle el dokuma halılar duvarlara asılara ısı izolasyon görevini görmekteydi. Günümüzde hale evlerin dekorasyonlarında duvarlardan asılan harılar görmemiz mümkün.

Halımı Seçimi Nasıl Yapılır? 

Halı seçimi yaparken evin diğer dekorasyonları ve mobilyanın renkleri göz önüne alınmalıdır. Evinizde ambiyansı ile uyumlu renklere sahip olan halı çeşitleri tercih edilmelidir. Halı seçimi genellikle mobilya ve perde bulunduktan sonra yapılmalıdır. 

Halının kullanım amacı da oldukça önemlidir. Odanın zemininde kaybolacak modeller tercih edebileceğiniz gibi odak noktası oluşturabileceğiniz modeller de seçebilirsiniz. 

Desenli döşemelik kumaşlara sahip mobilyalar için sade görünüme sahip halılar seçmeniz daha uygun olacaktır. Karmaşık ortam görüntüsü yaratmamak için bu tür dekorasyonlarda halılar arka planda tutulmaktadır. Bu nedenle bej rengi toprak tonları ve krem rengi tercih edilmektedir. Açık renkli halı çeşitleri ile fon oluşturma, bu tür dekorasyonlarda ön plana çıkmaktadır. 

Eğer evin alanını daha büyük göstermek istiyorsanız halılarınızı açık renk seçmelisiniz. Ayrıca iddialı bir ev görünüme sahip olmak için bordo, siyah, kırmızı, koyu yeşil, lacivert ve kahverengi gibi koyu renklerden yararlanabilirsiniz. 

Güneş ışığı almayan odalarda ise satı tonlardaki halı tercih edilebilir. Sarı halılar ile sıcak bir ortam yaratabilirsiniz. 

Kapı girişi gibi hızlı kirlenen yerler için koyu renkli halı çeşitleri arasında seçim yapabilirsiniz. 

Çocuk Odası Halısı Nasıl Seçilir? 

Çocuk odası için halı çeşitleri arasında seçim yapacağınız zaman çift taraflı halı tercih edilebilir. Çocukların odası çabuk kirlendiği için kullanım kolaylığı açısından çift taraflı halı seçebilirsiniz.

Bunların yanı sıra çocuk ve bebeklerinizin sağlığı için antibakteriyel halıların seçilmesi oldukça önemlidir. Ayrıca halıları almadan önce kaymadığına dikkat etmelisiniz. Çocuklar halının üzerinde koşarken kayan halıların üzerinden yere düşerek hasar alabilirler. Bunun için halı almadan önce kaymamasına dikkat etmelisiniz. 

Yeni Sezon Halı Çeşitleri Nereden Alınır?

Siz de yeni sezon halı çeşitleri için https://www.artloop.com.tr/ sitesini ziyaret edebilirsiniz. En uygun fiyatlarla farklı ve modern halılar için tıklayabilirsiniz.