BARTIN (AA) - AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın 112 Acil Çağrı Merkezinin tamamlanmasıyla Bartın'da hizmet kalitesinin artacağını ve ilin hem modern, hem de yeni bir kamu binasına daha kavuşacağını bildirdi.

Tunç, yaptığı yazılı açıklamada, İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğünün yatırım programında yer alan ve 13 Mart 2015 tarihinde yapım ihalesi gerçekleştirilen çağrı merkezi inşaatının yarım kalan bölümünün tamamlanması için yeniden ihale yapılacağını kaydetti.

Tunç, söz konusu ihalenin İl Özel idaresi tarafından yapılacağını belirttiği açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

"28 Ekim 2016 tarihinde ikmal ihalesi Bartın İl Özel İdaresince gerçekleştirilecek. Bartın Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin arka tarafında bulunan arsada inşaatı devam eden Acil Çağrı Merkezi binasının ikmal ihalesinin kesinleşmesinin ardından 180 gün içerisinde inşaat tamamlanacak."

112 Acil Çağrı Merkezi binasının yapılmasıyla, acil sağlık hizmetleri, polis ve itfaiyenin çağrı merkezlerinin tek numara altında birleştirileceğini kaydeden Tunç, "Bu sayede bu birimler arasındaki koordinasyon tek merkezden yapılacak. Bartın 112 Acil Çağrı Merkezinin tamamlanması ile Bartın'da hizmet kalitesi artacak, modern ve yeni bir kamu binasına daha kavuşulacak." açıklamasında bulundu.