TRABZON (AA) - AK Parti Trabzon Milletvekili ve MKYK Üyesi Süleyman Soylu, "1 Kasım akşamı ya bir istikrar ve huzur ya da yeniden Türkiye'nin ağır aksak yürüdüğü, meselelerin çözümünün zorlandığı, herkesin bir tarafa çekmeye başladığı bir tabloyla karşı karşıya kalacağımız aşikardır" dedi.

Soylu, AK Parti Trabzon İl Başkanlığınca kent merkezindeki bir otelde düzenlenen 26. Dönem Milletvekili Seçimi Trabzon Seçim Koordinasyon Merkezi Çalıştayı'nda yaptığı konuşmada, 7 Haziran Genel Seçimi'nde AK Parti'nin tek başına iktidardan uzaklaştığını belirtti.

Söz konusu seçim sonuçlarını gördükten sonra "keşke biraz daha çalışsaydık" dediklerini ancak 1 Kasım genel seçimlerinde bunu telafi etme imkanına sahip olduklarını ve daha fazla çalışmaları gerektiğini anlatan Soylu, hep beraber tekrar millete müracaat edeceklerini kaydetti.

Soylu, gelecek adına yeni Türkiye'yi, herkesin değerleriyle buluştuğu bir Türkiye'yi seçmene anlatacaklarını vurgulayarak, hiç kimsenin siyasi düşüncesi, etnik kökeni, cinsiyeti, inancı ve mezhebinden dolayı ötekileştirilmediği bir Türkiye'yi oluşturabilmek için sandığın ve reyin esas olduğu bir seçime doğru gittiklerini ifade etti. 

Geçen seçimde Trabzon'da önemli bir gayret gösterdiklerini ve büyükşehirler içinde oyunu en iyi muhafaza eden şehrin Trabzon olduğunu savunan Süleyman Soylu, belediye başkanlarının belki de 30 yılda gelebilecek yatırımları 3-4 yılda görev yerlerine getirebilmek için bu seçim sürecinde bütün varını yoğunu ortaya koymasını istedi.

Soylu, hasta olmadan sağlığın, fakir olmadan zenginliğin kıymetinin anlaşılamadığına dikkati çekerek, "1 Kasım akşamı ya bir istikrar ve huzur ya da yeniden Türkiye'nin ağır aksak yürüdüğü, meselelerin çözümünün zorlandığı, herkesin bir tarafa çekmeye başladığı bir tabloyla karşı karşıya kalacağımız aşikardır" ifadesini kullandı.

Yaşının 46 olmasına rağmen 34 yıldır aktif siyasetin içinde olduğunu anlatan Soylu, 1 Kasım seçimlerinin istikrar, huzur ve Türkiye'nin terör bataklığına çekilmemesi açısından da önemine değindi.

Soylu, seçimlere 33 günlük kısa bir zaman kaldığını ve bu süreçte her kesime ulaşacaklarını belirterek, "Allah nasip ederse 1 Kasım'da tekrar, yeniden, yeni baştan aynı ilk günkü heyecanla, aşkla 2023 için kollarımızı sıvayacağız ve tek başımıza iktidara ulaşacağız. Ben buna inanıyorum. Türkiye'mizin bugünkü ahvalini biliyorum" diye konuştu. 

-"Biz seçimde Trabzon'da bir rekora imza atacağız"

Bunun için çok çalışacaklarını vurgulayan Soylu, şunları söyledi:

"Bu seçimi bir futbol müsabakasının sadece herkesin dinlendiği, penaltı atanların penaltı attığı, uzatmalardaki penaltı bölümüne benzetmiyoruz. Tam tersi bu seçimi bir futbol müsabakasının ikinci yarısı ile sonucu tayin edecek 90. dakika, galibiyete ulaşma anı olarak tahlil ediyoruz. Onun için geçen seçimde yaptığımız çalışmanın aynısını bu seçim için de yapacağız. Biz seçimde Trabzon'da bir rekora imza atacağız. Türkiye'deki başarımızı da çok iyi bir noktaya getireceğiz. Seçmenlerimizi huzura, istikrara ve tek başına iktidara davet edeceğiz."

Soylu, seçim öncesi herkese ulaşacaklarını ve her yere gideceklerini aktararak, "Seçim akşamı AK Parti'nin sandıklardan oyu çıktığı andan itibaren hep beraber aynı anlayışla geleceğin Türkiye'sini hep birlikte kucaklayacağız. Bu yolculuğun hakkını vereceğiz. Trabzon başarıların şehridir Trabzon'da da seçimlerde tarihi rekor bekliyoruz" dedi.

Çalıştaya, AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, AK Parti Trabzon milletvekili adayı Salih Cora, Ergin Aydın, AK Parti İl Başkanı Haydar Revi, belediye başkanları ve partililer katıldı.