ORDU (AA) - AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, Sağlık Bakanlığı tarafından üçü 4x4 arazi tipi olmak üzere 8 yeni ambulansın Ordu'ya gönderileceğini bildirdi.

Gündoğdu, yaptığı yazılı açıklamada, Ordu genelinde aktif olarak hizmet veren 55 ambulans olduğunu ifade ederek, bu ambulanslara son model 8 ambulansın daha ekleneceğini belirtti.

Ordu'nun sağlık alanında hiçbir probleminin olmaması için yoğun çaba içerisinde olduklarını vurgulayan Gündoğdu, şöyle devam etti:

"Hastanelerimiz bir bir hizmete açıldı. Ünye ve Gürgentepe'deki hastanelerimiz bölgenin sağlık yükünü büyük ölçüde sırtladı. Fatsa Devlet Hastanesi de inşallah önümüzdeki hafta açılacak ve hemşehrilerimize hizmet vermeye başlayacak. Ordu Devlet Hastanesi'nin ihalesi yapıldı ve yakında inşaatı başlayacak. Hastalarımızın vaktinde ve hızlı şekilde hastanelere transfer edilmesi hususunda ambulanslar hayati önem taşıyor. Sağlık Bakanlığımız tarafından Ordu'muza son model 8 ambulans tahsisi gerçekleşti. Bu ambulanslar yakında Ordulu hemşehrilerimize hizmet vermeye başlayacak. Tahsis edilen ambulansların 3'ü 4x4 arazi tipi, 5'i ise 4x2 arazi tipi araçlar. Bu ambulanslar kış aylarının sert ve çetin geçtiği, arazi yapısının sarp olduğu bölgelerde hizmet verecek."

Gürdoğdu, Ordu'da faaliyet gösteren mevcut 55 ambulanstan 9'unun hasta nakil aracı olarak hizmet verdiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Hükümetimiz birçok alanda olduğu gibi sağlık alanında da çok önemli devrimler gerçekleştirdi. İhtiyaç duyulan durumlarda yurdun dört bir yanında helikopter ve uçak ambulanslar, hastaların bir telefon kadar uzağında. Eskiden ambulans yokluğundan hayatını kaybeden insanlarımız, bebeklerimiz varken bugün nerede olursanız olun sağlık ekipleri yanınıza gelebilecek kabiliyete ve imkana sahip. Şu an Ordu genelinde 22'si A tipi olmak üzere 36 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu var. 503 sağlık personeli gece gündüz demeden 24 saat boyunca hemşehrilerimize hizmet veriyor. 2015 verilerine göre Ordu'da 64 bin 674 kişiye acil sağlık hizmeti verildi."