KARABÜK (AA) - AK Parti Ovacık ve Eskipazar ilçe başkanlıklarının 5. Olağan Kongresi yapıldı.

 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Ovacık Halk Eğitim Merkezi Salonu'ndaki kongrede yaptığı konuşmada,  bölge halkına hizmet için elinden gelini yapmaya devam edeceğini söyledi

 "Siyasette olduğum 18 yıldır Karabük ve Ovacık için çalışıyorum" diyen Şahin, şunları kaydetti:

" Yaptığımız hizmetleri birileri görmezden geliyor. Bir gün annem bana 'Ya oğlum sen Ovacık'a bir çivi bile çakmamışsın, Ovacıklılar Mehmet Ali Şahin'in Ovacık'ta çivisi mi var? diyorlar' dedi. Yıllardır Ovacık'tan ayrı düşmüş ve seçimler dolayısıyla Ovacık'a gelenler zannediyorlar ki bu yapılanlar daha önceden de vardı. Evet onlar bilmeyebilir, Ovacık'ta birlikte bu yatırımların temelini attığımız, yatırımları yaptığımız arkadaşlar bunları bilmiyor mu?, Bu laflar insanı üzüyor ve şevkini kırıyor. Ama benim şevkimi kırılmaz."

Şahin, teşvik etmesiyle iş adamı Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sedat Namal'ın Ovacık'a bir meslek yüksekokulu binası yapacağını hatırlatarak "Ben kimseyi siyasette kırmak istemem. Herkesin siyasi tercihine saygı göstermek bizim temel görevimizdir. Biz sponsor bulduk, bu çalışmaları yaparken Ovacık Belediye Başkanının bundan haberi bile yoktu. Şimdi merkezi hükumetin bir takım hizmetlerinden yaralanarak Ovacık'a vaat etiklerini unutturamasın başkan. Sen seçimlerden önce Ovacık'a vaat ettiklerini birbir yapmaya başla. Merkezi hükümet olarak bizim yaptıklarımızı kendin yapıyormuş gibi gösterirsen bu etik açıdan düzgün olmaz" diye konuştu.

- "Belediyenin görevi başka hükumetin görevi başka"

Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Dursun'un yerel seçimlerden önce halka vaat ettiği projeleri okuyan Şahin, bunların hiçbirine başlanmadığını vurgulayarak şunları kaydetti:

"Başkan 'kaldırım yapacağım' demiş. 8 ay oldu bir metre bir yere bir şey yapabildin mi? Göster bana seni tebrik edeceğim. 'Bizden önce Ovacık'a bir şey yapılmadı' diye konuşuyor. Kardeşim sen vaatlerini yap. Belediyenin görevi başka merkezi hükumetin görevi başka. 'Ben belediye başkanıyım merkezi hükumeti de burada ben temsil ediyorum' deme hakkın yok. Meslek yüksekokulu konusunda işin içinde olmayan birinin işin başındaymış gibi kendini lanse etmesi beni üzdü. 

Belediye başkanı "törende bana söz verilmedi, adım okunmadı" şeklinde açıklama yapıyor. O belediyenin bir hizmeti değil ki. 'Ovacıklılar ciddiye alınmadı' diyor, Ovacıklıları ben temsil ediyorum. Ben Ovacık'ın milletvekiliyim, Ovacıklıyım. Ben varken sana laf düşer mi?  Ben varım orada, ben konuşuyorum, vali bey var, sen kendini ne sanıyorsun? İnşallah bir durum muhasebesini yapar. Bazı açıklamalarını çocukça değerlendiriyorum. İnşallah vaat ettiklerini Ovacık'a yapar ve kazandırır."

Tek listeyle gidilen kongrede, 117 delegeden 115'inin oyunu alan Muharrem Öter yeniden başkanlığa seçildi. Öter'in yönetiminde  Ahmet Çetin, Yakup Merter, Yakup Aktaş, Şahin Taşlık, Kadir Öter, İbrahim Yılmaz, Satılmış Temel, Ramazan Akkaya, Nurtettin Ayrılma, Mehmet Eroğlu, Ramazan Şahin, Hilmi As, Emine Yılmaz ve Ramazan Tam yer aldı.

Kongreye, Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sedat Namal, AK Parti Karabük İl Başkanı Timurçin Saylar, AK Parti Karabük Merkez İlçe Başkanı Tuncay Özcan ve partililer katıldı. 

- AK Parti Eskipazar İlçe Başkanlığı Kongresi

Eskipazar Gençlik Merkezi Salonu'nda tek listeyle gidilen kongrede ise 400 delegenin oyunu alan Hasan Sevdalı, yeniden başkanlığa seçildi.

Sevdalı'nın yönetimi ise Hasan Sevdalı, Ali Palaz, Ali Demir, Kadir Gökmen, Hasan Kılıç, Uğur Yaşar Vardar, Ahmet Aydemir, Ahmet Ünal, Murat Öztekin, Ramazan Hızarcıoğlu, Hacer Örenbaşı, Recep Çelik, Hüseyin Hız, Hamide Çelik ve Sümeyra Gökmen'den oluştu.