SAMSUN (AA) - AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, Alaçam ve Bafra İmam Hatip Lisesi mezunlarının düzenlediği pilav gününe katıldı.

Kurt, Bafra Anadolu İmam Hatip Lisesi'ndeki yemekte yaptığı konuşmada, imam hatiplerin eğitim sisteminde önemli rolü olduğunu söyledi.

Kurt, 28 Şubat dönemiyle imam hatiplerin işlevsiz ve itibarsız hale getirilmeye çalışıldığını ancak AK Parti iktidarıyla eski günlerine geri döndüğünü ve öğrenci sayısının 60 binden bir milyona çıktığını belirtti.

İmam hatip okullarının önemine vurgu yapan Kurt, 2002-2003 öğretim yılında 440 olan imam hatip lisesi sayısının 2014-2015 yılı itibarıyla bin 17'ye çıkarıldığını ifade ederek, bu okullardan akademik başarısıyla, ahlakıyla, ülkesinin geleceği için değerlerine sahip çıkacak öncü bir neslin çıkacağına inandığını anlattı.

AK Parti iktidarı döneminde eğitimde yapılan yatırımlara da değinen Kurt, "Son 13 yılda 234 bin 473 yeni derslik yapılarak eğitim ve öğretimin hizmetine sunuldu. 1 milyar 946 milyon ders kitabı ücretsiz dağıtıldı ve ücretsiz ders kitabına 13 yılda 3.3 milyar lira kaynak ayrıldı" dedi.