SİNOP (AA) - AK Parti Sinop İl Başkanı Ali Çöpçü, "AK Parti kongreleri her zaman demokrasi şöleni havasında geçmiştir ve yine bütün AK Parti teşkilatları ile kongremizin demokrasi şöleni havasında geçmesi için Ankara Arena'da olacağız." dedi.

Çöpçü, parti binasında düzenlediği basın toplantıda, 22 Mayıs'ta Ankara'da AK Parti'nin ikinci olağanüstü büyük kongresinin yapılacağını anımsattı.

Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu'nun genel başkanlığı yürüttüğü süreçte partinin ileriye gitmesi, ilkelerin pekişmesi, çeşitli politikalarının güncellenmesi için son derece önemli çalışmalara imza attığına işaret eden Çöpçü, şöyle konuştu:

"Genel Başkanımız ve Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu, kurucu genel başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dan aldığı bayrağı kendi kararıyla olağanüstü kongrede yeni genel başkanımıza devredecektir. Bu bayrak yarışınında üstün gayretler göstermiştir, önemli başarılara imza atmıştır. Bundan sonra da kongrede seçilecek yeni genel başkanımız ve başbakanımızda aynı çalışmaları gayretle ve basiretle sürdürecektir. AK Parti'nin Genel Başkanlığı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanlığı son derece kıymetli makamlardır. Bu önemli makamların kıymetini ve değerini AK Parti kadroları çok iyi bilir. AK Parti kongreleri her zaman demokrasi şöleni havasında geçmiştir. Yine bütün AK Parti teşkilatları ile kongremizin demokrasi şöleni havasında geçmesi için Ankara Arena'da olacağız."