SİNOP (AA) - AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, 75. Yıl Boyabat Devlet Hastanesi'ni ziyaret etti.

Ersoy, ziyaretinde, yeni devlet hastanesinin ihalesinin 23 Şubat 2015 tarihinde yapılacağı müjdesini verdi.

Başhekim Bekir İnebeyli ile görüşen Ersoy, doktor sayısı, tıbbi malzemeler, diğer çalışmalar ve ihtiyaçlar ile ilgili bilgi aldı.

Boyabat Devlet Hastanesinin tarihindeki en yüksek doktor ve diğer personel sayısına kavuştuğunu ifade eden Ersoy, "Hastanemizde 28 uzman doktor, 10 pratisyen doktor , 4 diş hekimimiz vatandaşlarımıza sağlık hizmeti vermektedirler. Hastanemizde 71 hemşiremiz var. Neredeyse hemşire sayımız kadar doktorumuz var. Hastanemizin fiziki koşulları tamamen yenileniyor. Yüz yataklı hastanemizin bütün yatakları, tıbbi malzemeleri en son teknolojiye uygun şekilde yenileniyor. Hem hastalarımızın, hem çalışanlarımızın daha iyi ortamda hizmet verip alabilmeleri için her türlü yenileme çalışmalarımız devam ediyor. Hastanemiz, gerektiğinde uzman raporları doğrultusunda güçlendirme çalışmaları yapılarak daha sağlıklı bir fiziki yapıya kavuşturularak hizmet vermeye devam edecektir" dedi.

Ersoy, Boyabat'ta yeni inşa edilecek hastanenin 23 Şubat 2015 'te ihalesinin yapılacağını da vurgulayarak, "Bir aksilik çıkmazsa nisan ayının ilk haftasında yeni hastanenin temelini atmayı umuyoruz" dedi.