SİNOP (AA) - AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Ayancık ilçesinde çeşitli ziyaretlerde bulundu.

Belediye Başkanı Ayhan Ergün, AK Parti Sinop İl Başkanı Ali Çöpçü ve İl Genel Meclis Başkanı Şükrü Gündoğdu ile bazı partililerin de eşlik ettiği ziyaretler kapsamında bir tesiste muhtarlarla bir araya gelen Maviş, ilçede devam eden yatırımlara ilişkin bilgiler verdi.

Sinop merkez ile Ayancık ilçesi arasında bulunan bölünmüş yolun 10 kilometrelik kısmının 2017 yılı yatırım programına alınması için girişimlerde bulunduklarını ifade eden Maviş, ilçeye yapılması planlanan diğer projeleri de yakından takip ettiklerini vurguladı.

Buradaki programın ardından Kaymakam Çağlayan Kaya'yı makamında ziyaret eden Maviş, daha sonra ise Ayancık Devlet Hastanesinde tedavi gören hastaları ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.

- "Tekrar istikrarsız bir ülke olmak istemiyoruz"

Maviş, ziyaretlerinin ardından Ayancık Belediyesi ve HAK-İŞ Konfederasyonu tarafından Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve Milli İrade Konferansı"na katıldı.

Maviş, burada yaptığı konuşmada, 1971 ila 1980 yılları arasında ülkede 11 hükümetin kurulduğunu hatırlattı.

Söz konusu hükümetlerin ortalama görev sürelerinin bir yılı geçmediğini anlatan Maviş, şöyle konuştu:

"Bu nedenle kaybeden hep Türkiye oldu, kaybeden bizler olduk. Yönetilemeyen, kaosların ve krizlerin olduğu bir ülkeyle karşı karşıyaydık. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini hayata geçirmek istememizin nedenlerinden biri bu ülkeyi tekrar istikrarsız hükümetlere mahkum etmemek. Çift başlılıkla kavgaların ve kaosların ülkesi haline gelmemek ve vesayet odaklarından bu ülkeyi kurtarmaktır. Kafaları karıştırmaya çalışıyorlar. Meclis'in denetim yetkisinin ortadan kalkacağını söylüyorlar. Bu tamamen yalandır. Bunları söyleyenler ya 18 maddeyi okumamış ya da okuduğu halde milletin kafasını bulandırmak için ortaya attığı yalanlardır."