AMASYA (AA) - AK Parti Suluova İlçe Teşkilatının 5. Olağan Kongresi gerçekleştirildi.

Öğretmenevi'ndeki kongreye tek liste halinde katılan mevcut başkan Aydın Korkmaz, güven tazeledi.

Toplam 415 delegeden oy kullanan 376 delegenin geçerli sayılan 372’sinin oyunu alan Korkmaz, 3 yıllığına yeni ekibiyle birlikte yeniden göreve seçildi.  Seçimlerde 4 oy ise geçersiz sayıldı.

Korkmaz ve yeni yönetim kuruluna başarılar dileyen AK Parti Amasya Milletvekili Dr. Avni Erdemir, AK Partinin 12 yıldır eski Türkiye’yi tasfiye ederek yeni Türkiye’yi inşa ettiğini söyledi.

"Kongrelerimiz yenilenme, tazelenme ve yeniden hız kazanma toplantılarıdır" diyen Korkmaz, şunları dile getirdi:

"Bir eski Türkiye var bir de yeni Türkiye var ve 2015’le birlikte artık güçlü Türkiye’yi inşa süreci başlıyor. Eski Türkiye’de yüksek faizler ve enflasyon, yoksulluk ve hastane kapılarında kuyruklar vardı. Yeni Türkiye’de ise bu milletin adam yerine konulması ve binlerce yatırım ve de hizmetler var. Eski Türkiye’de Cumhuriyet tarihi boyunca 6 bin kilometre çift yol vardı yeni Türkiye’de ise yeni yapılmış 18 bin kilometre çift yol var. Eski Türkiye’de 36 milyar dolarlık bir ihracat vardı yeni Türkiye’de ise 160 milyar dolarlık ihracat var. Eski Türkiye’de Cumhuriyet tarihi boyunca 330 bin derslik vardı yeni Türkiye’de ise 12 yılda 230 bin yeni derslik var. Şu an çalışan 800 bin öğretmenin ise 400 bini AK Parti döneminde atanmıştır. Artık itibarlı ve güçlü bir Türkiye var. Etrafı ateş çemberi içerisindeyken huzur içerisinde yaşayan bir Türkiye var. Bu ülkede refah varsa onun arkasında AK Parti ve halkımızın desteği vardır. Hizmet ve yatırım yapılmıyor deniyor. Yaptıklarımızı saysak günler yetmez. Bu psikolojiden sıyrılıp yeni ve güçlü Türkiye için enerjimizi harcamalıyız. Çocuk nasıl yavaş yavaş büyüyorsa tüm bu hizmetlerle birlikte Türkiye’de sizlerin destekleriyle yavaş yavaş büyüyor. Bu istikrarlı dönemin kıymetini bilelim."