TRABZON (AA) - AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, Akçaabat ilçesinin Acısu Mahallesi'ndeki Balıklı Yaylası'nda incelemelerde bulundu.

Köseoğlu, burada yaptığı açıklamada, Trabzon'un yayla turizminden yeterince faydalanması için çalıştıklarını söyledi.

Gelen turistin memnun ayrılması için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini belirten Köseoğlu, "Gelen turistin memnun ayrılması ve daha fazla turistin gelmesi için herkese sorumluluk düşmektedir. Fiyat standardının sağlanması, hizmet kalitesinin artırılması, yabancı dil bilen personelin istihdamı ve güler yüzlü hizmet önem arz etmektedir. Tüm vatandaşlarımızı bölgenin ve ülkenin ekonomik geleceği için gönüllü turizm elçisi olmaya davet ediyorum" dedi.

Köseoğlu, bölgedeki Arap turizminin gelişmesiyle yatırımcıların da yüzünün güldüğünü ifade eden Köseoğlu, "Trabzon, barındırdığı kültür mirası, şehir estetiği ve tarihi açısından Anadolu'nun bayraktarlığını yapan bir şehirdir. Özellikle Doğu Karadeniz'de son yıllarda dağ ve yayla turizminde çok önemli gelişmeler yaşanırken, Arap turistlerin sayısındaki artış yatırımcıların yüzünü güldürüyor. Bölgeyi ziyaret eden Arap turistlerin büyük bölümü yaylaları ziyaret etmeden ülkelerine dönmüyor" diye konuştu.

Trabzon turizminin iyi bir çıkış sergilediğini vurgulayan Köseoğlu, "Bizim yapmamız gereken, iyi yönetilmiş, doğası tahrip edilmemiş ve kendi kültürüne, kendi mirasına, kendi anlayışına ve bize gelenlerin de hayranlığına hiçbir halel gelmeyen bir yapıyla bu mirası gelecek kuşaklara ulaştırabilmektir. Trabzon'u hem iç hem de dış turizm açısından geliştirmek için çalışmalar yapıyoruz. Yeşil Yol Projesi bunlardan sadece biridir" dedi.