ZONGULDAK (AA) - AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, "Kentteki tünelleri kısa sürede bitirmeyi planlıyoruz" dedib

Tosun, Mithatpaşa-1 ve Mithatpaşa-2 Tüneli çalışmalarını incelemesinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, İnağzında yapılan bin 500 metre uzunluğundaki tünellerde 400 metre ilerlendiğini söyledi.

Tünellerde gazla ilgili bir sıkıntı olduğuna dikkati çeken Tosun, şöyle konuştu:

"Gaz sıkıntısı giderildiği zaman yeniden çalışmalara başlanacak. Tünellerle ilgili Kilimli ilçesinde de iki yeni giriş yapılarak tüpler birleştirilecek. Sivil toplum örgütlerine verdikleri destek için ve tünellerin yapımında emeği geçen bakanlarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum. Bakanlarımızın sivil toplum örgütlerine verdikleri önemi de böylece görmüş olduk. Birlik ve beraberliği ilimizde sağlarsak altından kalkamayacağımız iş olmaz. Tünelleri kısa sürede bitirmeyi planlıyoruz. Aksilik olmazsa 2016'da bitecek olan tünellerimiz var. 2017'ye sarkanlar da olabilir diye düşünüyorum. Zonguldak Belediyesi'ninde kamulaştırma ve diğer konularda bize yardımcı olursa bu işin altından kalkarız."

Zonguldak Platform üyeleri ve AK Parti Zonguldak İl Başkanı Tosun, daha sonra yetkililerden tünel çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı.