BARTIN (AA) - AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı, partilerince düzenlenen siyaset akademisi yeni dönem kayıtlarının başladığını bildirdi.

Kalaycı, yaptığı yazılı açıklamada, programın AK Parti Ar-Ge Başkanlığı tarafından 81 ilde düzenlendiğini belirtti.

Akademinin, "1919’dan 2019’a Milletin Emrinde Aydınlık Geleceğe" eğitim programı adı altında gerçekleştirileceğini ifade eden Kalaycı, şunları kaydetti:

"AK Parti Siyaset Akademisi, herhangi bir siyasi kimlik gözetmeksizin tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını geleceğin Türkiye'sinin şekillenmesinde etkin rol üstlenecek bireyler olarak konumlandırıp, hem siyasal hem de kültürel donanım kazandırmaktır. Bu doğrultuda şimdiye kadar 17 programda 2008'den bu yana farklı görüş ve siyasal eğilimlerde olan 60 bini aşkın kişi siyaset akademisinde eğitim görme imkanı bulmuştur. Yeni dönem siyaset akademisi kayıtları 8-19 Ocak 2018 tarihlerinde il başkanlığımıza yapılacaktır. Özellikle siyaset hayatında aktif olarak yer almak isteyen vatandaşlarımız için bu akademinin kaçırılmaması gereken bir fırsat olarak önümüze geldiğini değerlendiriyorum. Akademi sonucunda başarı gösteren katılımcılara sertifikalandırma ve ödüllendirme bizzat genel merkezimiz tarafından takdim edilecektir."