AK Parti Mersin milletvekilleri Yılmaz Tezcan, Hacı Özkan ve Ali Cumhur Taşkın, akşam saatlerinde polis servis aracına düzenlenen bombalı saldırıda yaralanan polis ve vatandaşları hastanede ziyaret etti.

Tezcan, "Bu alçak terör saldırısını her kim yaptıysa, nereden gelmişse emniyet teşkilatımız bunu bulacaktır. Çok şükür korkulacak, hayati tehlikesi olan ne polisimiz ne de vatandaşımız var" dedi.

Mersin’de bugün saat 17.20 sıralarında merkez Yenişehir ilçesi Güvenevler Mahallesi Dikenliyol Kavşağı’nda Emniyet Müdürlüğüne ait servis aracının geçişi sırasında yol kenarındaki bir mobilete konulan bomba uzaktan kumandayla patlatılmış, olayda 17 kişi yaralanmıştı. Yaralılar ambulanslarla çeşitli hastanelere kaldırılmıştı. Ankara’dan uçakla Mersi’ne gelen AK Parti Mersin milletvekilleri Yılmaz Tezcan, Hacı Özkan ve Ali Cumhur Taşkın, saldırıda yaralanan polis ve vatandaşları hastanede ziyaret etti. Şehir Hastanesi’nde yatan yaralıları tek tek ziyaret eden milletvekilleri, geçmiş olsun dileklerini iletti. Milletvekillerine AK Parti İl Başkanı Cesim Ercik ile İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne de eşlik etti.

Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Milletvekili Yılmaz Tezcan, bugün Meclis’te yasama çalışmaları yaptıkları sırada olayı öğrendiklerini belirterek, "Bu menfur, hain, alçakça saldırıyı duyduk ve çok üzüldük. Hemen ilk uçakla Mersin’e geldik. Maalesef bugün 17.20 dolaylarında Yenişehir ilçemizde polis kardeşlerimizi taşıyan servis aracına yönelik bir muhtemelen terör saldırısı olduğunu düşündüğümüz bombalı saldırı gerçekleştirildi. Bu alçak, hain, kalleşçe saldırıyı AK Parti milletvekilleri olarak kınıyoruz. Huzur kenti Mersin’de böyle bir olayı yaşamaktan dolayı çok üzüntü duyduk. Sevindirici olan tek şey hiçbir vatandaşımız hayatını kaybetmedi" diye konuştu.

"TÜRKİYE CUMHURİYETİ BÜYÜK BİR DEVLET"

Bütün vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Tezcan, "Bütün vatandaşlarımızın yanındayız, onlarla birlikteyiz. Türkiye Cumhuriyeti devleti büyük bir devlet. Bu alçak terör saldırısını her kim yaptıysa, nereden gelmişse emniyet teşkilatımız bunu bulacaktır. Mersin bir huzur kenti. Kimsenin bu huzuru bozmaya hakkı yok. Küçük bir Türkiye. Burada Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Türkmeniyle bütün vatandaşımız bir ve beraber yaşıyorlar. Biz de bu birlik ve beraberliğin bozulmasına asla izin vermeyeceğiz. Gördüğümüz kadarıyla yaralı kardeşlerimizin korkulacak, hayati tehlikesi olan ne polisimiz ne de vatandaşımız var. Bu bizi sevindirdi. Çok şükür çok ağır yaralımız yok. Hep birlikte el ele vererek bu terör saldırısının üstesinden geleceğiz" şeklinde konuştu.

(Koray Ünlü/İHA)